Dar kovo mėnesį čia esančiuose jūriniuose konteineriuose veikė drabužių parduotuvės, sendaikčių krautuvėlė, kavinė. Šiuo metu čia užimtas tik vienas konteineris, kuriame parduodami augalai.

Šių metų kovo mėnesį buvo užimti šeši iš septynių jūrinių konteinerių, o sklypo Raudonkalnio gatvėje savininkė, įmonės „Akmė“ vadovė Roma Baciuškienė, džiaugėsi iniciatyviais verslininkais. Šiandien nuotaikos – kitokios.

„Nelabai tas verslas sekėsi, prekybininkų sumažėjo. Žmonės turėjo viltį, bet kažkaip labai sunkiai viskas tam Alytuje vyksta. Tikimės, kad dar kažkas atsiras, įsikurs. Turėtų būti labai stipri verslo idėja, kad pavyktų pritraukti žmogų“, - sakė R. Baciuškienė.

Pasak jos, prekyba drabužiais nepasiteisino, sunkiai sekėsi ir kavinei, tik augalų centras kol kas laikosi. Jo vadovė apie perspektyvas irgi kalbėjo atsargiai.

„Šiuo metu nelabai galiu ką pasakyti, nes dirbame tik keturis mėnesius ir dar labai anksti kažką prognozuoti. Kai praeis metai, baigsis sutartis, tada pasakysime“, - paklausta, kaip sekasi verslas, situaciją komentavo parduotuvės „Augalų centras“ direktorė Dalia Rumininenė.

Prekybos miestelis Raudonkalnio gatvėje pradėjo kurtis 2014 metų pabaigoje. Tuometis vaizdas išgąsdino ir alytiškius, ir miesto savivaldybės atsakingus darbuotojus, nes geltoni, aplamdyti konteineriai miestui žavesio nesuteikė.

Tačiau jau 2015 metų konteineriai ėmė keistis: išpjauta viena jų siena, sumontuoti dideli, žemę siekiantys, vitrininiai langai, konteineriai perdažyti pilka spalva. Juose pradėjo kurtis verslai, bet, kaip paaiškėjo, neilgam.