Kaip rašoma pranešime spaudai, bendrovės vadovo teigimu, augimą lėmė inovatyvūs IT paslaugų sprendimai, pergalės Lietuvos verslo vykdytuose konkursuose ir didėjantis susidomėjimas dirbtinio intelekto diegimo galimybėmis.

„Mažesni nei kiti, bet greitesni, lankstesni ir unikalūs, sutelkę geriausius – tokie pasitinkame šiuos metus. Praeiti metai buvo visapusiškai sėkmingi – išsigryninome veiklą, paslaugas, pertvarkėme įmonę ir skynėme pergales verslo pirkimuose”, – sako „Altic IT“ vadovas Marijus Strončikas.

Anot jo, pernai didelių bendrovės klientų portfelis augo daugiau nei 2 kartus.

M. Strončiko teigimu, praeiti metai buvo ypatingai reikšmingi bendrovei – buvo įkurtas dirbtiniu intelektu ir veiklos analizės grįstų sprendimų padalinys, siūlantis informacinių technologijų inovacijas, tarp kurio klientų jau tokios bendrovės kaip „Exleasingcar“, „cargoGO Logistics“ ir kitos Lietuvos įmonės.

Jis prognozuoja, kad dirbtinio intelekto (DI) pagalba naudosis vis daugiau bendrovių, pradedant valdančias e-parduotuves, baigiant tomis, kurios susiduria su dideliais duomenų srautais kitose veiklose.

Šiuo metu Lietuvos bendrovėje „Altic IT“ dirba 24 IT ir DI specialistai, kurių gretos nuo metų pradžios augo beveik per pus. Dalį kompetencijų bendrovė perka samdydama išorinėse ES rinkose. M. Strončiko teigimu, toks veiklos modelis įgalina itin operatyvų projektų valdymą ar įdiegimą, skirtingose situacijose bei skirtingose šalyse.

UAB „Altic IT“priklauso bendrai Lietuvos ir Švedijos įmonių grupei „Altic“. Informacinių technologijų (IT) priežiūros paslaugas, dirbtinio intelekto (DI), duomenų platformų, verslo analitikos paslaugas siūlanti grupė veikia ir Švedijoje. Per tris metus grupė planuoja pasiekti 5 milijonų eurų apyvartą, sukurti 40 naujų darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją