Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms parlamentaras įregistravo pasiūlymą, kad jei rugsėjo 1-oji diena sutampa su laisvadieniu, prekyba alkoholiu būtų draudžiama ir perkeltą pirmąją mokslo metų dieną.

Parlamentaras tvirtina, kad būtina sutvarkyti alkoholio kontrolės įstatymą taip, kad Lietuvoje alkoholiniais gėrimai nebūtų prekiaujama ne tik rugsėjo 1 dieną, bet ir pirmąją mokslo metų dieną.

Šiemet rugsėjo 1-oji buvo sekmadienis ir didžioji dalis mokyklų mokslo metų pradžios šventę surengė pirmadienį, rugsėjo 2 dieną.

Seimas 2006 metais priėmė pataisas, kuriomis rugsėjo 1 dieną iš viso uždraudė prekybą alkoholiu, siekiant užkirsti kelią moksleivių svaiginimuisi pradedant mokslo metus. Vėliau draudimas sušvelnintas - alkoholio rugsėjo 1-ąją negalima įsigyti parduotuvėse, bet juo prekiaujama restoranuose, kavinėse, baruose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)