JAV Vertybinių popierių ir biržos komisija tiria Vienišių dieną „Alibaba“ taikomus apskaitos metodus.

Praėjusių metų Vienišių dienos pardavimai atnešė rekordines pajamas – 14 mlrd. JAV dolerių – „Alibaba“ prekybos internetu svetainėms, tokioms kaip „Taobao“.

Vienišių diena, švenčiama lapkričio 11 d., taip pat vadinama Dvigubu Vienuoliktuku.

Vėlyvą gegužės mėnesį „Alibaba“ pranešė, kad JAV Vertybinių popierių ir biržos komisija pradėjo tyrimą. Kai kurie Kinijos prekybininkai suabejojo, ar per Vienišių dieną surinktos pajamos, kai „Alibaba“ taiko didžiules nuolaidas, yra tokios, kokias bendrovė skelbia viešai. Praėjusių metų Vienišių dienos pardavimai apimtimi, anot bendrovės, pranoko JAV vykstančių Juodojo penktadienio ir Skaitmeninio pirmadienio pardavimus kartu sudėjus.

Vertybinių popierių ir biržos komisija informavo, kad tyrimas dar nereiškia, jog „Alibaba“ pažeidė kokius nors įstatymus.

Bendrovės akcijų kaina trečiadienį šoktelėjo 1,7 proc. iki 102,67 JAV dolerio už akciją, kai „Alibaba“ paskelbė apie didesnį nei tikėtasi 55 proc. pajamų augimą – per tris mėnesius iki rugsėjo pabaigos jos išaugo iki 5,14 mlrd. JAV dolerių, o grynasis pelnas padidėjo 41 proc. iki 1,94 mlrd. JAV dolerių.

Tai jau antras sėkmingas ketvirtis iš eilės, reiškiantis, kad bendrovė vis dar gali generuoti spartų augimą, nepaisant nerimo dėl Kinijos ekonomikos sulėtėjimo, vartotojams mažinant išlaidas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)