Penkerių metų trukmės obligacijos išplatintos su 3 proc. metiniu pajamingumu bei 99,428 proc. galutinio viešo siūlymo kaina. Metinė kasmet išmokamų palūkanų norma yra 2,875 proc., teigiama „Akropolis Group“ pranešime.

„Įžengimas į tarptautinę kapitalo rinką sėkmingai išplatinant debiutinę 300 mln. eurų euroobligacijų emisiją yra istorinis žingsnis „Akropolis Group“ ir pirmasis tokio tipo sandoris visame Baltijos šalių NT sektoriuje. (...) Tai patvirtina grupės brandą, leidžia mums diversifikuoti finansavimo šaltinius ir koncentruotis tolesniam grupės augimui”, – pranešime sakė „Akropolis Group“ direktorius ir valdybos pirmininkas Manfredas Dargužis.

Emisijos metu gautos lėšos bus panaudotos refinansuoti esamas paskolas ir bendriems įmonės poreikiams, įskaitant grupės plėtrą.

„Akropolis Group“ turi BB+ (neigiama perspektyva) S&P ir BB+ (stabili perspektyva) „Fitch“ reitingus. Obligacijos bus įtrauktos į „Euronext Dublin“ reguliuojamos rinkos sąrašus, papildomai įtraukiant ir į „Nasdaq“ Vilniaus biržos sąrašus.

Pasak „Luminor“ grupės finansų rinkų departamento vadovo Pauliaus Žurausko, „Akropolis Group“ tapo pirmąja nekilnojamojo turto sektoriaus emitente Baltijos šalyse sėkmingai pritraukusi lėšas tarptautiniu euroobligacijų formatu.

„Tokia finansavimo alternatyva yra labai plačiai paplitusi tarp stambių nekilnojamojo turto sektoriaus žaidėjų tiek Skandinavijoje tiek ir Vidurio ir Rytų Europoje. Stipri paklausa išsidėsčiusi ties apatine palūkanų normos riba atspindi tai, kad investuotojai teigiamai sutiko planuojamą „Akropolis Group“ verslo plėtrą suderintą su konservatyvia skolinimosi politika“, – teigė P. Žurauskas.

„Akropolis Group“ obligacijų platinime dalyvavo daugiau kaip 50 investuotojų. 59 proc. obligacijų įsigijo Šiaurės ir Baltijos šalių investuotojai, 16 proc. – Jungtinės Karalystės, 15 proc. – Vokietijos. 58 proc. emisijos pirkėjų yra turto valdytojai, 31 proc. – bankai, 7 proc. – daugiašaliai investuotojai, 4 proc. – kiti investuotojai.

Platinant obligacijas „Akropolis Group“ bendradarbiavo su bankais „BNP Paribas“, „J.P. Morgan“ ir „Luminor“, teisiniais klausimais bendrovei patarė „Clifford Chance“ ir advokatų kontora „TGS Baltic“. Bankams teisiniais klausimais patarė „Linklaters“ ir „Walless“.

„Akropolis Group“ pajamos pernai augo nežymiai ir siekė 77 mln. eurų. Pernai grupės prekybos centrai Lietuvoje ir Latvijoje sulaukė 30 mln. lankytojų – beveik 23 proc. mažiau nei 2019 metais.

„Akropolis Group“ priklauso verslininko Nerijaus Numos valdomai vienai didžiausių verslo grupių Lietuvoje „Vilniaus prekyba“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)