Bendrovei jau ir anksčiau buvo iškelti kaltinimai dėl galimo kyšininkavimo, todėl jos atstovai teigia bendradarbiausiantys su tyrėjais ir sieksiantys apginti gerą vardą. Apie tai praneša BBC.

Gegužės pradžioje GSK personalą galimu kyšininkavimu apkaltino Kinijos pareigūnai - jie teigia, kad farmacininkai bandė įsiūlyti pinigų vyriausybės nariams ir ligoninių darbuotojams. GSK kol kas nenurodo, ar SFO tyrimas kriminalinis tyrimas yra susijęs su kokiu konkrečiu atveju, ar ne. Trumpame pranešime spaudai bendrovė nurodo "savo verslą plėtojanti vadovaudamasi aukščiausiais etikos standartais".

Tiesa, panašių kaltinimų dėl galimo kyšininkavimo įmonė susilaukė ir Irake bei kaimyninėje Lenkijoje. Jei pareigūnų įtarimai pasitvirtins, bendrovė bus pažeidusi Didžiosios Britanijos kovos su kyšininkavimu įstatymą ir JAV Užsienio korupcijos aktą.

Kaltinimai kyšininkavimu Kinijoje buvo iškelti bendrovės valdžiai: buvęs padalinių Kinijoje vadovas Markas Reilly ir du šiuo metu pareigas einantys jo kolegos - Zhang Guowei bei Zhao Hongyan kaltinami papirkinėję pramonės bei prekybos departamentų pareigūnus Pekine ir Šanchajuje.

Savo ruožtu Lenkijoje Lodzės miesto prokuroras aptiko gydytojams pateiktuose GSK dokumentuose įkalčių, įrodančių kyšininkavimą keliose dešimtyse sveikatos priežiūros centrų. Pati farmacijos bendrovė teigia 2010-2012 metais Lenkijoje vykdžiusi gydytojų mokymus ir taip siekusi pagerinti čia registruojamus ligų diagnostikos standartus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)