Klubo interneto puslapyje nurodoma, kad mėnesio mokestis yra 100 litų, o merginoms taikoma 30 proc. nuolaida.

Klubo prašyta informuoti, kokiais pagrindais diferencijuojamos kainos už naudojimąsi klubo paslaugomis, bei kas įeina į sąvoką „merginos“, rašoma tarnybos pranešime.

Klubo atstovas paaiškino, kad „moteriškos lyties atstovėms kaina skiriasi dėl to, kad moterys naudoja daugiau kardio treniruoklius, minkštus kilimėlius. Jos sporto klube praleidžia mažiau laiko, be to, praktiškai nenaudoja laisvų svorių“. Atsakyme pabrėžta, kad „mokestis imamas ne už įėjimą, o už suteiktas skirtingas paslaugas“.

Teigiama, kad „dauguma moterų ateina numesti svorį ar tiesiog padailinti savo kūno linijas; jos nesinaudoja sunkiais svoriais, ko negalima pasakyti apie vyrus“.

Anot tarnybos, moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo pažeidimu laikoma situacijos, kai taikomos skirtingos apmokėjimo sąlygos ar garantijos už tokias pačias ir tokios pačios vertės prekes, paslaugas bei gaminius ar nustatomos skirtingos prekių ir paslaugų pasirinkimo galimybės.

„Kliento lytis negali būti pagrindas nustatyti skirtingas paslaugų kainas ar apskritai teikti skirtingas paslaugas“, - teigė lygių galimybių kontrolieriaus pareigas einanti Edita Žiobienė.

Už lygių galimybių pažeidimus gali būti skirtas įspėjimas, bauda nuo 100 iki 2000 litų arba pažeidėjui gali būti siūloma nutraukti diskriminaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)