Iki 2006 metų metų "Agrochema" ketina atnaujinti Estijos mieste Jogevoje įsigytą turtą ir čia įkurti žemės ūkio prekybos bei kompleksinių paslaugų centrą "Agromax". Vienas toks centras šiuo metu veikia Jonavoje, dar vieną rudenį ketinama atidaryti Šeduvoje, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Pasak "Agrochemos" komercijos direktoriaus Armino Kildišio, Estijos žemdirbiai jau ir anksčiau spėjo susipažinti su įmonės gaminamomis trąšomis, nes pernai iš 350 tūkst. tonų įvairių trąšų, kurios parduotos Baltijos valstybėse, per 20 tūkst tonų buvo išvežta į Estiją.

Naujajame "Agromax" centre ūkininkai galės įsigyti trąšų, augalų apsaugos nuo ligų ir kenkėjų priemonių, sėklų, kitų ūkininkavimui reikalingų prekių. Bendrovė planuoja pastatyti 5-6 agrocentrus Lietuvoje, po du - Latvijoje ir Lenkijoje, vieną - Estijoje.

Investicijos į "Agromax" centrą Jonavoje, kuris atidarytas kovo mėnesį, siekė apie 5 mln. litų, į panašų centrą Šeduvoje bus investuota apie 20 mln. litų.

"Agrochemoje" dirba 140 žmonių. Praėjusiais metais įmonė atidarė filialą Latvijoje ir įsigijo įmonę Lenkijoje.

Koncernas "Achemos grupė" valdo apie trisdešimt Lietuvoje ir užsienyje dirbančių įvairių sričių įmonių, tarp jų - azoto trąšų ir pramoninių chemijos produktų gamintoja "Achema" bei Klaipėdos jūrų krovinių kompanija "Klasco".

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"