„Tikrai neįtikėtina, kad politinė sistema bus veiksminga ir padės išspręsti Graikijos krizę. Labai maža tikimybė, kad Graikijos neištiks defoltas“, – sakė 85-erių A. Greenspanas.

A. Greenspano teigimu, tikimybė, kad Graikija išvengs defolto tokia menka, kad praktiškai nėra išeities. Dėl to JAV bankai gali atsidurti kritinėje padėtyje.

A. Greenspanas įsitikinęs – Graikijos skolos krizė gali įstumti JAV į dar vieną recesiją, jei nebūtų Graikijos klausimo, beveik neliktų ekonominio nuosmukio JAV grėsmės.

Sumažėjo Graikijos vyriausybės vertybinių popierių paklausa, dėl rizikos 2 m. trukmės Graikijos vertybinių popierių palūkanos pakilo iki 30 proc. Rizika atsirado, nes Graikijos premjeras George’as Papandreou užsitraukė nemalonę dėl griežtų taupymo priemonių, imta spėlioti, kad šalis nepajėgs įvykdyti įsipareigojimų. Šią savaitę apie 20 tūkst. žmonų Atėnuose protestavo prieš taupymo priemones ir didinamus mokesčius. Policija panaudojo prieš protestuotojus ašarines dujas.

A. Greenspanas vadovavo Federaliniam rezervų fondui nuo 1987 iki 2006 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)