„Be leidimo įgyvendinta koncentracija savaime yra pavojingas pažeidimas, nepriklausomai nuo to, ar vėliau kreipiantis leidimas būtų duotas, ar ne“, - pranešime spaudai cituojamas Konkurencijos tarybos narys Elonas Šatas.

Anot jo, skiriant baudą atsižvelgta, kad koncernas pats pranešė apie pažeidimą ir vėliau pripažino pažeidęs Konkurencijos įstatymą.

Taryba balandį baigė tyrimą ir preliminariai nustatė, kad 2013 metais „Achemos grupė“ įgijusi vienvaldę „Jūros vartų“ ir „Klaipėdos laivų remonto“ kontrolę, apie sandorį nepranešė Konkurencijos tarybai bei negavo jos leidimo.

Už tokį pažeidimą įmonėms gali būti skiriama bauda iki 10 proc. bendrųjų metinių pajamų.

2014 metų lapkritį taryba leido „ Achemos grupei“, kuri dar 2010 metais įsigijo 50 proc. „Jūros vartų“ akcijų, įsigyti likusius 50 proc. akcijų, taip pat įsigyti 18,46 proc. „Klaipėdos laivų remonto“ akcijų ir padidinti savo dalį iki 37,79 procento.

Prašymas įsigyti likusią „Jūros vartų“ akcijų dalį buvo susijęs su koncerno ir statybų bendrovės „Eika“ 2010 metų kovą pasirašytu susitarimu, pagal kurį pastaroji koncernui perleido 50 proc. „Jūros vartų“ akcijų.

„Eika“ koncernui tuomet pardavė turėtą „Jūros vartų“ akcijų paketą su galimybe iki 2012 metų akcijas atpirkti, tačiau šia galimybe nepasinaudojo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)