Kaip bus skaičiuojama, kokie mokesčiai ir kuriam laikui galės būti atidedami, pasak premjero, bus svarstoma sausį sudarytoje darbo grupėje.

„Aš manau, per sausio mėnesį bus paruošta atskira metodika, - sakė A. Butkevičius, paklaustas, nuo kada gali būti taikoma mokesčių atidėjimo schema. - Aš norėčiau suteikti daugiau optimizmo, po trijų mėnesių pasimatys, kad smulkiajame versle padidės prikimai, padidės užsakymai, padidės apyvartumas ir, aš manau, šita baimė bus greitai išsklaidyta.“

Premjeras dėstė, jog įmonės nuo mokesčių nebus atleidžiamos visiškai, tačiau galėtų prašyti jų atidėjimo tol, kol ekonomika ims augti sklandžiau, tačiau visų pirma įmonės turės įrodyti, kad MMA didinimas pakenkė jų finansinei būklei.

„Jeigu jie (įmonės – DELFI) įrodys, kad tam tikrose regionuose finansinė situacija yra sudėtinga, bus galima tartis dėl visų mokesčių mokėjimo atidėjimo tam tikram laikotarpiui, sutarus su Mokesčių inspekcija, - teigė A. Butkevičius. - Pavyzdžiui, gyventojų pajamų mokesčio atidėjimas išdėstant 6 mėnesiams, gali būti ir kai kurie kiti mokesčiai.“

Į tokias lengvatas, pasak jo, greičiausiai galėtų pretenduoti verslas, kurio apyvarta yra iki 1 mln. litų, tačiau premjeras pridūrė, kad kol kas tai tėra jo nuomonė, o situaciją aiškinsis kurį darbo grupė.

„Pavyko susitarti su smulkiaisiais verslininkais ir buvo aiškiai pasakyta, kad žiūrėsime geranoriškai į tų įmonių finansinę būklę, jeigu jie pareikš tam tikrą nuomonę, kad gali patirti bankrotą, bet pateikiant visus skaičiavimus, visą informaciją Mokesčių inspekcijai, kad jiems šiek tiek finansinė situacija būtų palengvinta, na, atidedant tam tikrų mokesčių mokėjimą gal vėlesniam laikui“, - susitarimą su smulkiaisiais dėl MMA paaiškino jis.

Paklaustas, ar biudžetas bus perskirstomas po darbiečių skundų, kad jų savivaldybės negauna pinigų iš investicijos programos, A.Butkevičius teigė, jog vakar vakare ir šiandien buvo sutarta, kad „jokie asignavimai nebus perskirstomi, biudžetas turės būti priimtas toks, koks buvo svarstomas vakar“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)