"Jei mūsų koalicijos partnerių atstovai girdi, ką mes dabar kalbame, galiu pasakyti, kad mūsų koaliciniai susitarimai, ypač mokesčių reformų klausimais, yra tvirti, mes jų keisti nesirengiame", - kalbėjo trečiadienį grįžęs po atostogų Egipte A.Brazauskas.

Jis lygino, kad šią savaitę kelis alternatyvinius mokesčių įstatymus Seime užregistravusi Socialdemokratų frakcija visiškai nesiskiria nuo kitų koalicijos partijų, irgi teikusių alternatyvius pasiūlymus.

"Reikia atsiminti generalinę liniją, tikslą, kurios mes siekiame, - kad šioje sesijoje būtų priimtos įstatymų pataisos ir kad mes galėtume rimtai užsiimti 2006 metų biudžeto paruošimu. Jei šios pataisos nebus priimtos, biudžetas bus skurdus, vėl bus kalta valdžia, Vyriausybė, kad finansavimas tai bibliotekininkų, tai gydytojų, tai mokytojų vėl mažas, nepakankamas ir taip toliau, ir taip toliau", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Vyriausybė Seimui yra perdavusi koalicijos patvirtintą mokesčių reformos įstatymų projektų paketą, kuriuose numatyta nuo 2006-ųjų vidurio gyventojų pajamų mokestį mažinti nuo 33 proc. iki 27 proc., o nuo 2008-ųjų - iki 24 procentų. Be to, 2006-2007 metais numatoma įvesti laikinąjį verslo mokestį, kuris būtų tapatus šių metu vidury naikinamam nuo įmonių apyvartos skaičiuojamam kelių mokesčiui, o komercijoje naudojamą fizinių asmenų nekilnojamąjį turtą apmokestinti 1 proc. metiniu mokesčiu nuo vertės.

Trečiadienį Socialdemokratų frakcija pasiūlė laikinojo verslo mokestį skaičiuoti ne nuo apyvartos, o nuo pelno, o antradienį įregistravo pasiūlymą įvesti progresyvinį gyventojų pajamų mokestį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją