„Ar Kinijos bendrasis vidaus produktas (BVP) yra naujasis LIBOR“, – klausia finansų ir ekonomikos ekspertas pranešime klientams, apie kurį aną savaitę daug diskutuota. „Vis didesniam skaičiui investuotojų kyla klausimų dėl Kinijos BVP“, – rašė jis.

Liepos 13 d. Kinijos vyriausybė pranešė, jog antrą metų ketvirtį šalies bendrasis vidaus produktas buvo 7,6 proc. Tai pranoko investuotojų lūkesčius – atlėgo baimė, kad antros pagal dydį šalies pasaulyje ekonomika dramatiškai sulėtės, prieš dvi savaitės suintensyvėjo investicijos į rizikingas akcijas.

Tačiau, L. McDonaldo nuomone, sumažėjęs importas ir eksportas, sunkiau suklastojami duomenys apie sunaudotą elektrą byloja, jog ekonomikos augimas yra lėtesnis. „Barclays“ specialistų nuomone augimas tėra 7,15 proc.

Buvusiam banko „Lehman Brothers“ viceprezidentui kelia nerimą tai, jog šalių vyriausybių ar bankų melavimas kelia riziką rinkoms, o tai kur kas blogiau, nei grėsmė ekonomikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)