„Mano vertinimu, kreditorių atstovai į Atėnus turėtų sugrįžti pirmosiomis kovo dienomis, – pareiškė A. Tsipras per interviu televizijai „Star TV“. – Turi būti pagaliau pasiektas susitarimas tarp kreditorių, kad galėtume judėti į priekį“.

Graikijos tarptautiniai kreditoriai – ES, Europos centrinis bankas (ECB) ir TVF – maždaug prieš mėnesį užbaigė pirmąjį audito etapą, tačiau nuo tada pažangos beveik nepasiekta. Didžiausia kliūtis derybose yra A. Tsipras kairiųjų vyriausybė suplanuota pensijų reforma, kuri, TVF įsitikinimu, yra nepakankama.

A. Tsipras antradienį pareiškė, kad TVF turi „grįžti į realybę“ šiuo klausimu ir nuspręsti, ar jis vis dar nori dalyvauti gelbėjimo programoje. „TVF turi grįžti į realybę, kad galėtume pajudėti į priekį, – sakė Graikijos premjeras. – Klausimas Fondui turi būti aiškiai suformuluotas: arba jūs sutinkate su programa ir liekate, tačiau išlaikant realistinius tikslus, arba, jeigu nesutinkate ir norite trauktis, nedelskite mums apie tai pranešti.“

A.Tsipras pastebėjo, kad Graikija galėtų patenkinti savo finansinius poreikius be TVF, užsimindamas apie Graikų bankų rekapitalizavimą praėjusias metais, kuris buvo įvykdytas panaudojus anksčiau atidėtas lėšas.

„Kadangi mums prireikė ne 25 mlrd. eurų, kaip paskaičiuota anksčiau, o 5,7 mlrd. eurų... mes galime patenkinti savo finansinius poreikius be TVF dalyvavimo“, – sakė A. Tsipras.

TVF vasario viduryje dar kartą pakartojo nedalyvausiantis trečioje Europos paramos Graikijai programoje tol, kol Graikijos vyriausybė nepasiūlys patikimų reformų ir kol europiečiai nesušvelnins Graikijos skolų naštos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)