"Klausimas bus sprendžiamas politiniame lygmenyje antroje savaitės pusėje, iki viršūnių susitikimo, o jeigu prireiks, per patį susitikimą", - sakė A. Tsipras dienraščiui "Ethnos".

Šalies premjeras sakė žinąs, kad per kovo 19-20 d. vyksiančias derybas Atėnai sulauks pasipriešinimo iš Europos šalių, kurios pasisako už griežtą taupymą ir "žaidžia su Europos ateitimi". Tačiau kartu jis išreiškė viltį, kad kitos "išmintingos politinės jėgos" neleis deryboms sužlugti.

Graikijos valstybė šį mėnesį jaučia itin didelį lėšų stygių, nes vis dar nesulaukia likusios paramos išmokos, numatytos pagal 240 mlrd. eurų ES-Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paramos programą. Naujoji Graikijos vyriausybė tebėra įstrigusi derybose su savo tarptautiniais kreditoriais dėl peržiūrėto reformų plano.

A.Tsipras savo interviu laikraščiui neminėjo konkrečių šalių, tačiau žinoma, kad Vokietija viešai priešinasi Graikijos planams peržiūrėti paramos sąlygas.

Neseniai Graikijos premjeras nepagailėjo kandžių žodžių ir Ispanijos bei Portugalijos administracijoms, neva jos mėgina blokuoti Atėnų planus.

Graikija pirmadienį grąžino per 500 mln. eurų TVF. Penktadienį ji turi TVF grąžinti per 300 mln. eurų ir išpirkti 1,6 mlrd. eurų vertės iždo vekselių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)