Po valdančiųjų politinės tarybos posėdžio A. Butkevičius kalbėjo apie bręstančius pensijų kompensavimo planus, tačiau kategoriškai priešinosi partiečio idėjoms dėl mokesčių didinimo ar naujų mokesčių įvedimo.

„Kol kas apie tai mes nekalbame. Čia yra tik A. Syso nuomonė“, - nukirto premjeras.

Paklaustas, iš kur – skolintų lėšų ar didesnių mokesčių – ims pinigus pensijų kompensavimui, jis užtikrino, kad nebus skolinamasi „pravalgymui“.

Savo ruožtu, A. Sysas nuomonės nekeičia. Jis po politinės tarybos posėdžio žurnalistams pareiškė, jog nedidinant mokesčių pensijas atkurti būtų galima nebent tokiu atveju, jei Lietuva loterijoje laimėtų milijardą litų.

Nepaisant premjero kritikos, Seimo vicepirmininkas ir toliau deklaruoja, jog mokesčių didinimas ar naujų įvedimas gali būti reikalingas.

„Ir pensijų didinimas, ir pensijų kompensavimas įmanomas tik tada, kai valstybė turės papildomai lėšų. (...) Todėl ir reikia kalbėti: ar mes turime taupyti, ieškoti šaltinių taupyme, kovoti su šešėliu, su korupcija, su visais kitais dalykais. Arba įvedinėti naujus mokesčius“, - pozicijos nekeitė A. Sysas.

Paklaustas, kokie tai galėtų būti mokesčiai, jis nurodė jau ne sykį minėtus mokesčius: automobilių, nekilnojamojo turto. Dar viena galimybė kompensuoti pensijas, socdemo nuomone, yra alkoholio akcizo didinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)