„Mūsų žmonės, kurie mus kritikuoja – vargšė, neturtinga šalis, į Europos Sąjungą išveža apie 3 mlrd. dolerių ir atsiveža šlamštą, kurį ir mes gaminame. Taigi, seniai sakiau: tie, kurie įsiveža tą šlamštą į šalį, turi mokėti mokestį“, - teigė Baltarusijos vadovas penktadienį, praneša interfax.by.

„Viskas bus taip: mes tave pasienyje aptarnaujame, tai mokėk 100 dolerių ir važiuok pro sieną“, - aiškino A. Lukašenka.

Baltarusijos vadovas tiki, kad toks mokestis padėtų baltarusius priversti pirkti vietines prekes.

„Jis (kirtęs sieną – red.) tada ateis į mūsų parduotuvę ir pirks šaldytuvą čia, o ne tempsis iš Europos Sąjungos šlamštą, neaišku kaip pagamintą“, - įsitikinęs Baltarusijos vadovas.

Pasak jo, ES „sėdi ir trina rankomis“, gavę 3 mlrd. dolerių – vysto prekybą ir gamybą, o baltarusiai „blaškosi kaip kvailiai“.

„Mes gaminame savo šaldytuvus, kodėl sukuriame tokias sąlygas, kurios skatina importuoti iš užsienio?“, - stebėjosi dviračių ir motociklų gamykloje „Motovelo“ lankęsis Baltarusijos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (625)