"Neturime patikimų šaltinių apie situaciją šalies biudžete, - kalbėjo jis. - Preliminariais nacionalinio Ukrainos banko ir finansų ministerijos duomenimis, šalies iždas išgrobstytas ir tuščias. Nemanau, kad finansinė situacija šalyje ims ir pagerės jau šiandien ar rytoj", - sakė jis. Anot A. Jaceniuko, Ukrainos viešojo sektoriaus skola pasiekė 75 mlrd. JAV dolerių, o aukso ir užsienio valiutos atsargos per pastaruosius trejus metus smuko nuo 37 iki 15 mlrd. JAV dolerių.

"Neaišku, kam buvo išleisti pasiskolinti 37 mlrd. JAV dolerių. Iš viso šalies iždo sąskaitoje yra 4,5 mlrd. JAV dolerių", - pridūrė politikas.

A. Jaceniukas nurodė, kad investuotojai ir toliau "sparčiai iš Ukrainos atsiima anksčiau suteiktas lėšas ir šias investuoja į kitas šalis".

"Mūsų laukia sunkiai sprendžiamos ekonominės problemos. Neturime kitos išeities, galime tik mažinti biudžeto išlaidas", - pabrėžė jis ir teigė, kad būtina sumažinti išlaidas vykdomoms socialinėms programoms ir "griežčiausiai kontroliuoti" valstybės išlaidas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)