„Nedalyvausiu, bet viską esu suderinęs, palaikau ryšį“, - BNS teigė jau į Lietuvą grįžęs atostogaujantis A.Butkevičius.

Pasak premjero, jeigu jis būtų nutaręs pasitarime dalyvauti, būtų reikėję atšaukti jo atostogas. „Reikėtų atšaukti mano atostogas tą dieną,“ - teigė A.Butkevičius.

Vyriausybė pasitarime turėtų būti svarstoma, ar pritarti euro zonos, kuriai priklauso ir Lietuva, valstybių ir Graikijos derybų pradžiai dėl naujos finansinės paramos šiai šaliai.

Finansų ministras Rimantas Šadžius trečiadienį Seime žurnalistams teigė, jog jeigu Graikijos parlamentas patvirtins sutartas su euro zona taupymo priemones, Lietuvos Vyriausybė galėtų pritarti deryboms su Atėnais dėl finansinės pagalbos iš Europos stabilumo mechanizmo (ESM), į kurį Lietuva jau yra pervedusi 65,44 mln. eurų, o iš viso per penkerius metus į jį perves 327,2 mln. eurų.

Vyriausybės pasitarimą sušaukė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, kuris pavaduoja atostogaujantį premjerą. Pasitarimui pirmininkaus R.Šadžius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)