„Mes šiandien niekas negalime garantuoti, kas bus kitąmet, bet kol kas džiaugiuosi sutelktu darbu. (...) Kasdien stebime įplaukas, gaunamas į iždą. Jei taip atsitiks, kad dėl blogėjančios geopolitinės padėties pajamų surinkimas blogėja, reikės grįžti prie biudžeto projekto“, - penktadienį žurnalistams sakė premjeras Algirdas Butkevičius.
Pasak premjero, tvirtindama kitų metų biudžeto projektą, Vyriausybė žvelgia su optimizmu.

„Dirbame ir stengiamės ieškoti naujų rinkų. Tikimės, kad nauji iššūkiai dėl išorinių veiksmų bus sėkmingai įveikti“, - kalbėjo A.Butkevičius.
Finansų ministras teigė, kad kitų metų biudžetas yra suplanuotas santūriai optimistiškai.

„Šiai dienai tvirtinant šį biudžetą tikėtis ir planuoti jį peržiūrėti būtų nelabai protinga. Biudžetas suplanuotas santūriai optimistiškai. Atmetu ekonomistų kaltinimus, kad Finansų ministerija žiūri per optimistiškai į ekonominę padėtį“, - žurnalistams sakė Rimantas Šadžius.

Ministro teigimu, Finansų ministerijos sprendimas sumažinti kitų metų šalies ekonomikos augimo prognozę atitinka dabartinę ekonominę realybę.
„Yra tam tikrų faktų, kurie rodo, kad Lietuvos ekonomika stovi tvirtai ant bėgių ir kad Lietuvos plėtra bus greitesnė nei daugelio mūsų kolegų euro zonoje. (...) Prognozės gal kiek įtemptos, bet realistinės“, - kalbėjo R.Šadžius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)