Pasak Vyriausybės vadovo, Lietuvos siekis įstoti į bendros Europos valiutos zoną yra palaikomas tiek šalies valdžios atstovų, tiek užsienio šalių.

„Lietuvos Parlamente už euro zonos įstatymų projektus buvo balsuojama vieningai - taip balsavo tiek pozicija, tiek opozicija. Dar kai kurie įstatymų projektai yra pateikti Seimui, todėl buvo užgarantuota, kad jie laiku bus priimti ir nei dėl įstatyminės bazės, nei dėl Mastrichto kriterijų jokių kliūčių tikrai neturėtų būti stojant į euro zoną“, - Briuselyje žurnalistams sakė premjeras A. Butkevičius.

Ministras pirmininkas teigė, kad Lietuvos siekį įsivesti eurą ypač palaiko ir Europos Komisijos (EK) Jose Manuelis Barroso.

„Su ponu Ž. M. Barozu kalbėjomės apie euro įvedimą. Jis buvo gana išsamiai informuotas ir palinkėjo būti ambicingiems. Iš jo supratau, kad jis Lietuvą remia ir linki sėkmės“, - sakė premjeras A. Butkevičius.

Pasak premjero, EK pirmininkas „padėkojo Lietuvai už sėkmingą pirmininkavimą Europos Sąjungos (ES) Tarybai“.

Šalies Ministras Pirmininkas patikino, jog su koalicijos partneriais „tvarkiečiais“ pozicija dėl euro įvedimo yra suderinta.

„Galiu pasakyti - ir Rolandas Paksas, ir kiti partijos vadovai užtikrino, kad jokio referendumo nebus. Manau, kad vienas ar kitas pareiškimas buvo padarytas dėl to, kad artėja vieni ir kiti rinkimai“, - sakė premjeras.