"Tam svarbu sutelkti Vyriausybės, vietos valdžios, verslo, veiklių žmonių pajėgas, kad greičiau atsigautų regionai. Norisi, kad tiek savivaldybių merai, tiek verslininkai matytų ir žinotų tam tikrą viziją, mūsų, kaip valstybės, kur yra ir bus naudojamos lėšos, kad geriau įsisavintų Europos Sąjungos struktūrinę paramą", - sakė A. Butkevičius.

Kaip rašo dienraštis „Šiaulių naujienos”, forumo metu buvo apžvelgta Šiaulių regiono ekonomika, kuri, deja, nedžiugina. Dar viena opi problema - emigracija. Per 2007-2013 metus lagaminus susikrovė 5,1 tūkst. Šiaulių apskrities gyventojų.

"Norėčiau pasakyti, kad mokesčiai Lietuvoje, lyginant su kitomis Europos Sąjungos šalimis, yra mažiausi. Mano žiniomis, verslas tikrai nesiruošia persikelti į kitas šalis, nes Lietuvos ekonomikos augimas praėjusiais metais buvo vienas sparčiausių",- sakė A. Butkevičius.

"Mūsų įmonėje, kaip, manau, ir daugelyje kitų įmonių, pagrindinė problema - kvalifikuotos jėgos trūkumas. Šiuo metu mums trūksta 2-3 meistrų, 2 technologų-inžinierių", - sakė vienos Šiaulių bendrovės direktorius Rolandas Gabrielaitis.

"Yra numatyta visa eilė priemonių. Planuojame šį eksperimentinį projektą dvejiems metams. Įmonės turės paruošti tam tikrus projektus. Prioritetas bus teikiamas būtent šiam regionui, nes, galima sakyti, tai yra pradinis pilotinis projektas, nuo kurio sėkmės priklausys, kaip seksis įgyvendinti analogiškus projektus kituose regionuose", - teigė ūkio ministras Evaldas Gustas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)