Atostogas nutraukiantis premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad pasitarime bus sprendžiama, kaip sugrąžinti namo užsienio šalių uostuose įstrigusių laivų įgulas, jei reikės - Vyriausybė tam skirs pinigų.

„Savaime suprantama, vienas iš pagrindinių tikslų yra išspręsti problemą, kad būtų galima kuo greičiau sugrąžinti jūrininkus į Lietuvą, kaip užtikrinti tiek kuro, tiek maisto, tiek vandens tiekima laivams“, - BNS sakė A.Butkevičius.

Premjero teigimu, penktadienį bus kalbama ir apie finansines garantijas LJL.

„Jei reikės, po to netgi bus padarytas ir ministrų pasitarimas dėl pinigų skyrimo, jei mes negalėsime be Vyriausybės nutarimo priimti tokio sprendimo. (...) Jau kalbėjau su finansų viceministru - pagal šiuo metu galiojančias teisines nuostatas negalima skirti lėšų iš Vyriausybės rezervo, bet mes esame apkalbėję kitas finansines programas. Galiu pasakyti, kad rytoj bus priimti sprendimai, jeigu reikalinga - finansų skyrimas, kad būtų užtikrintas mūsų jūrininkų saugumas, gyvenimo sąlygos ir galimybės sugrįžti į Lietuvą“, - kalbėjo premjeras.

Jis kol kas negalėjo pasakyti, kiek iš viso lėšų gali prireikti jūrininkų grąžinimui į Lietuvą.

Jis teigė padėtį įvertinsiąs tik penktadienį, nes kol kas ne visa informacija gauta: „Kažkodėl dar pati bendrovė nėra visos informacijos pateikusi“.

Pasitarime dalyvaus Susisiekimo, Finansų ir Užsienio reikalų ministerijų, „Lietuvos jūrų laivininkystės“, SEB banko vadovai ir atstovai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)