„Asmeninių kontaktų dėka vakar į pavakarę pavyko užmegzti ryšį netgi su prezidento V. Putino patarėju ir jo dėka daug kur atidarytos durys“, - Vyriausybės valandos metu sakė A. Butkevičius.

Kaip žinoma, V. Putinas trečiadienį vakare nurodė atšaukti sustiprintą muitinės kontrolę Rusijos ir Lietuvos pasienyje, bet apribojimai lietuviškiems pieno produktams Rusijoje vis dar taikomi.

Premjero teigimu, į Maskvą išskrido jo patarėjas sveikatos klausimais, buvęs ambasadorius Rusijoje Antanas Vinkus. A. Butkevičius taip pat apgailestavo, kad Maskvoje niekur nepriimamas Lietuvos ambasadorius Rusijoje Renatas Norkus.

„Rytoj bus susitikimas ir su pačiu Genadijumi Oniščenka, nors yra keista, nes tarnyba neturi jokių įgaliojimų pristabdyti arba rašyti raštus“, - aiškino premjeras.

Pasak A. Butkevičiaus, Maskvoje numatyti susitikimai su Rusijos Veterinarijos tarnybos vadovu, kuriame dalyvaus Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius ir Europos Komisijos Sveikatos apsaugos direktorato vadovas su savo komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)