Rusijos dujų magnatas Leonidas Michelsonas prarado daugiausia – jo turtas, Rusijai ekonomikai kenčiant nuo Vakarų pritaikytų finansinių sankcijų ir pavojingai pingant naftai, 2014 metais sumenko net 40 proc.

Pristatome didžiausių finansinių nuostolių 2014 metais patyrusių verslininkų penketuką:

1) Leonidas Michelsonas – prarado 7 mlrd. dolerių (19,71 mlrd. Lt)

Rusijos naftos bendrovės „Novatek“ vykdomasis direktorius L. Michelsonas 2014 metais prarado beveik 41 proc. 17 mlrd. dolerių (47,86 mlrd. Lt) sudarančio turto. Tai reiškia, kad šiuo metu jam beliko vos 10 mlrd. dolerių (28,16 mlrd. Lt). Skelbiama, kad dėl nuostolių verslininkas gali kaltinti net kelis veiksnius, tarp kurių Rusijos nacionalinės valiutos problemos, atpigusi nafta ir šalies ūkiui Vakarų dėl Maskvos veiksmų Ukrainoje pritaikytos sankcijos.

2) Masayoshi Son – prarado 5,9 mlrd. dolerių (16,61mlrd. Lt)

"Softbank" prezidentas Masayoshis Sanas
Nors ir toliau išlieka turtingiausiu Japonijos žmogumi, „SoftBank“ – didžiausios Azijoje interneto ir telekomunikacijų korporacijos – vykdomasis direktorius 2014 metais prarado 6 mlrd. dolerių (16,89 mlrd. Lt). Bendrovės pelną šį kartą žemyn truktelėjo ne itin sėkmingas „SoftBank“ pirkinys „Sprint“ ir jo atnešti nuostoliai.

3) Lui Chee Woo – 5,5 mlrd. dolerių (15,49 mlrd. Lt)

2014 metai lošimo namams Kinijoje buvo ne pats lengviausias metas, todėl „Galaxy Entertainment Group“, kuri ir priklauso Lui Chee Woo, uždirbo net 20 proc. mažiau. Nors prieš metus pavyko užsidirbti 8,3 mlrd. dolerių (23,37 mlrd. Lt), šiais metais kinui pritrūko net 5,5 mlrd. dolerių.

4) Jeffas Bezosas – prarado 5,5 mlrd. dolerių (15,49 mlrd. Lt)

Jeffas Bezosas
Amazon“ akcijoms ir toliau pingant (2014 metais jos smuktelėjo 28 proc.), nuostoliai gali siekti ir 40,5 mln. dolerių (114,83 mln. Lt), skaičiuoja „Bloomberg“. J. Bezono asmenis turtas taip pat sumenko 5,5 mlrd. dolerių, tačiau bendrovės steigėjas nepraranda vilties, kad „Amazon“ pavyks atlaikyti visus išbandymus.

5) Sheldonas Adelsonas – prarado 5,2 mlrd. dolerių (14,46 mlrd. Lt)

Lošimų namų magnatui, vadovaujančiam „Las Vegas Sands Corporation“, Sheldonui Adelsonui 2014 metai nebuvo itin lengvi. Kalbame ne tik apie jo asmeninius nuostolius. Programišiai vasarį smarkiai pakenkė lošimo namams Las Vegase, pavogė klientų socialinio draudimo duomenis ir ištrynė kompiuterių kietuosiuose diskuose laikytą informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)