Šiandien ji yra viena iš kompanijos „Business Talent Group“ įkūrėjų ir yra jos vadovė. Ši kompanija iš esmės yra darbuotojų ir vadovų „turgus“, iš kurio galima pasamdyti žmonių konkrečiam projektui.

J. Greenstone Miller savo srityje taip pat laikoma savotišku pranašu. Jos teigimu, anksčiau viskas buvo paprasta: baigi koledžą, pasirenki kompaniją, joje dirbi ir eini nurodytu keliu. Šiandien esi vienas.

Žmonės turi patys kurti savo karjeras ir tai daryti kitaip nei anksčiau, – aiškina ji. – Niekas už jus to nepadarys. Jum reikia vis kitokių įgūdžių sėkmingai karjerai“.

Taigi kokių įgūdžių, anot J. Greenstone Miller, prireiks darbuotojams šiais Laukinių vakarų laikais ofise? Ji išvardijo kelis jų:

1. Prognozavimas. „Turite žinoti, kur eina pasaulis, ir kas vyksta“, – sakė ji. Tuomet galėsite geriau prisitaikyti ir padaryti save naudingą šiame pasaulyje. Tie, kas sugebės surasti savo vietą ateities pasaulyje, galės džiaugtis mėgstama veikla ir darys tai, ko pasikeitusiam pasauliui reikia.

2. Savianalizė. Anksčiau dirbant nelabai reikėjo savianalizės. Tačiau esame patys savo laimės kalviai. Privalai žinoti, ko nori ir ką darai geriausiai, sakė J. Greenstone Miller. Tam reikia rimtos vidinės analizės ir savo stipriųjų ir silpnųjų pusių suvokimo.

3. Sugebėjimas greitai mokytis. Pasaulis taip greitai keičiasi, kad darbdaviai vis dažniau pirmenybę teikia ne daug patirties turintiems žmonėms, bet tiems, kad geba greitai mokytis ir prisitaikyti prie besikeičiančių sąlygų, sako J. Greenstone Miller. „Po penkerių metų geidžiamiausi žmonės bus tie, kas gali atlikti kelis darbus, o ne tie, kuri 15 metų dirbą tą patį darbą. Viskas apsivers“, – sakė ji.

4. Sugebėjimas papasakoti istoriją. Gyvenimo aprašymas yra bevertis, jeigu kitiems žmonėms negalite suvesti taškų ir papasakoti istorijos, kuri privers juos sekti paskui. Turite mokėti papasakoti istoriją apie tai, kaip tai, ką jau padarėte, siejasi su tuo, ką norite padaryti.

5. Nebijoti netikrumo. Anksčiau būdavo taip: įsidarbindavai kompanijoje, čia tau būdavo pasakoma, kaip sunkiai turi dirbti. Ir arba dirbdavai, ar nedirbdavai. Tos dienos praėjo. Niekas už rankos jūsų nebevedžios. Veikiausiai darbus keisite dažnai, gal tuo pat metu dirbsite keliose vietose. Tam reikia gebėjimo nebijoti netikrumo, būti iniciatyviam ir ieškoti žmonių, iš kurių galima mokytis, bei būdų gauti naujų žinių.

„Nors atrodo baisu, tai yra puiki galimybė, – sako J. Greenstone Miller. – Neprivalote įstrigti kažkieno kito vizijoje, kaip turi atrodyti karjera. Jums suteikiama unikali nauja atsakomybė nuspręsti, ko jūs norite ir kada, sekti savo pažangą ir koreguoti savo kelią. Dabar tiesiog turite gerokai daugiau galimybių.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)