1. Ne tik atlik savo darbą – viršyk lūkesčius.

Nesvarbu, kokios didelės yra jūsų ambicijos. Jeigu nesugebėsite įvykdyti paskirtų užduočių, bus sunku įtikinti kitus, kad galite prisiimti papildomos atsakomybės. Ne tik atlikite savo darbą, bet ir viršykite lūkesčius. Dėkite papildomų pastangų, kad prisidėtumėte prie kompanijos klestėjimo, ir pasirūpinkite, kad apie jūsų rezultatus dabartinėje pozicijoje būtų žinoma.

2. Plėskite akiratį ir švieskitės.

Jūsų nuomonė bus labiau vertinama ir gerbiama, jeigu būsite gerai informuotas. Mokykitės iš įtakingų savo srities lyderių. Geriausi sprendimų priėmėjai žino, kaip svarbu analizuoti skirtingas nuomones, kad būtų priimtas geriausias sprendimas, paremtas išsamia informacija. Analizuokite kitų žmonių nuomones ir raskite būdų jas sujungti su savo nuomone.

3. Įsiklausykite į kritiką.

Susiraskite žmogų, kuris teigiamai įvertintų jūsų idėjas ir raskite laiko su tuo žmogumi jas aptarti. Ir nepamirškite įsiklausyti į kritiką. Kitų kolegų nuomonė gali padėti jums pamatyti tai, ko iki šiol nematėte.

4. Būkite bebaimiai.

Mes negalime visi būti garsiausiai savo mintis reiškiančiais žmonėmis kambaryje. Ir geriausi sprendimų priėmėjai retai tokie būna. Jums nebūtina garsiai rėkti, kad pademonstruotumėte savo vertę. Būkite taktiški, tačiau nebijokite išsakyti savo minčių, kai atsiras galimybė tai padaryti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)