„Nebuvau susitikęs su V. Romanovu, buvo sesuo atvažiavusi. Ji paklausė, kokios yra mūsų galimybės išnagrinėti, ar teisingai priimtas sprendimas (dėl Ūkio banko – DELFI). Nes Seimo komisija nagrinėjo „Snoro“ nacionalizavimą, tai norėjo to paties“, - sekmadienį sakė V. Uspaskichas.

DELFI primena, kad vasario 12 d. Lietuvos bankas paskelbė Ūkio banko veiklos moratoriumą ir paskyrė laikiną administratorių. Priežastis – kapitalo pakankamumo normatyvo nevykdymas. Iš pradžių buvo nurodoma, kad yra 500 mln. Lt trūkumas, vėliau prakalbta apie beveik milijardą, kuris galėjo susidaryti dėl paskolų teikimo už pervertintą turtą. Generalinė prokuratūra dėl šių epizodų atlieka tyrimą.

Valstybė dengdama Ūkio banko įsipareigojimus praėjusį trečiadienį nusprendė skolintis iki 800 mln. Lt.

Jau vasario 23 d., Šiaulių bankas, laikinasis Ūkio banko administratorius Adomas Ąžuolas Audickas ir valstybės įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas“ pasirašė sutartį dėl dalies Ūkio banko turto, sandorių, teisių ir įsipareigojimų perkėlimo į Šiaulių banką.

Kaip nurodo centrinis bankas, Šiaulių bankui bus perduodami Ūkio banko įsipareigojimai klientams, neviršijantys Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatyme numatytos draudimo išmokos draudžiamojo įvykio atveju. Pagal patvirtintą preliminarų turto vertinimą, bendra į Šiaulių banką perkeliamų įsipareigojimų klientams suma sudaro 2,7 mlrd. Lt, iš jų 800 mln. Lt yra „Indėlių ir investicijų draudimo“ dalis.

Tokia pati yra ir perkeliamo turto bei valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ įnašo vertė – 2,7 mlrd. Lt.

V. Romanovas valdė 64,92 proc. Ūkio banko akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)