Sutikęs televizijos laidai po Ūkio banko griuvimo atsiverti V. Romanovas taip pat prisipažino, kad jo santuokai gresia griūtis.

Laidoje rusų kilmės verslininkas prisipažino, kad jau porą savaičių miega po dvi valandas.

„Taip ir turėjo būti, laukiau šios dienos“, – teigė V. Romanovas. Tačiau žada vėl iš naujo kurti verslą arba eiti dirbti taksistu.

„Užmušt manęs neužmuš, jau tas praėjo. Jei mane pasodins košę valgyti (į kalėjimą - DELFI), tai aš parašysiu knygą, tokią kaip „Mein Kampf“ bus“, - žada verslininkas.

Kaip veikė bankas, nesupranta ir pats V. Romanovas

V. Romanovas interviu su LNK žurnaliste prisipažino, kad šiuo metu gyvena iš skolintų pinigų, nes visos jo sąskaitos areštuotos. „Negana to, dar ir žmoną galiu prarasti“, - svarstė pašnekovas. Buvęs Ūkio banko akcininkas teigė, kad jo šeimą griauna iš išorės skatinami kivirčai.

– Kodėl būtent apie Ūkio banką paskutiniu metu girdėdavome vis įtartinų žinių? Kad per Jūsų banką plaunami juodi pinigai iš Rusijos, kad prieš rinkimus Jūsų sąskaitas papildė milijonai per vieną naktį?

– Čia yra melas. 28 sąskaitas užareštavo. Tai čia Ukrainos rezidentai atsisakė dirbt, nes jie (Lietuvos bankas - DELFI) specialiai ten tyrė, paskui prokuratūra... Tai čia gi užsakymas. Nejaugi neaišku. Tai kaipgi bankas gali išlaikyt, bet mes išlaikėm. Kol dirbtinai valdyba nepardavė. Ne tik pardavė, bet įvykdė nurodymą centrinio banko.

– Bet iš tiesų netgi Jūsų banko vadovai prisipažino nesupratę, kaip veikia bankas.

– Jeigu vadovai nesuprato, tai kaip aš galiu suprast.

– Su Jumis bendraujant žmonės sako, kad esate labai įtarus ir beveik niekuo nepasitikite. Tai tiesa?

– Aš atvirkščiai... Jeigu sąžiningai einu, matau, su manim partneriai groja. Kaip šitoj situacijoje... Klonuoti snukiai su manim žaidžia, tai aš atvirai viską atiduodu. Neslepiu nieko. Tai jie sako... netiki, kad toks planas gali būti – ne bėgti, o viską atiduoti.

Tikina pinigų nešvaistęs

Kalbėdamas apie Žalgirio stadiono projektą, rusų kilmės verslininkas tikino, kad projekto įgyvendinti nepavyko, nes „kažkas“ to nenorėjo. „Viskas tik iš pavydo, nes man sekėsi“, - LNK eteryje kalbėjo V. Romanovas.

Bandė apsiginti verslininkas ir nuo kaltinimų, kad pinigus iššvaistė „žaisliukams“ - sporto projektams. Jo teigimu, tai buvo ne švaistymas, o „pinigų įdėjimas į projektus“.

Pabaigęs kalbėti apie savo aistrą, sąmokslo teorijų V. Romanovas įžvelgė ir asmeniniame gyvenime.

Dėl verslo sakosi vos nepraradęs sūnaus

Interviu buvęs Ūkio banko akcininkas kalbėjo, kad siekdami pasipelnyti nusikaltėliai į savo gaują įtraukė ir sūnų Romaną. Tuomet tėvas sugalvojo išsiųsti sūnų į Ameriką mokytis. Pasak jo, sūnus nebuvo patenkintas, bandė pabėgti.

„Sakė, kad negali čia (Amerikoje – DELFI). Sakau palauk: tavo visi draugai arba narkomanai, arba kalėjime, arba jau lavonai. Sako – geriau kalėjime sėdėti negu čia“, – kalbėjo V. Romanovas.

Šiuo metu verslininko sūnus Maskvoje vadovauja didelei kompanijai.

Tačiau dabar rusų kilmės verslininkas teigia bijantis prarasti žmoną Svetlaną.

„Būsim kartu... išsiskirsim... nežinau. Čia kompanija aš žinau [...] Su žmona „pletkai“ eina. Visokių, kad ten išvestų iš kelio. O šiaip ji valdinga. Man patinka, kad kai namo ateini, ten yra vadovas“, – sakė V. Romanovas.

Su milijardu jautėsi ubagu

Buvęs Ūkio banko savininkas interviu prisiminė ir kaip užsidirbo pirmuosius rublius. Nusipirkęs už 25 rublių plokštelių kolekciją, ją tuoj pat pardavė plokštelių parduotuvei už penkis kartus didesnę sumą.

Taip pat verslininkas pripažino, kad verslumo išmoko iš tėvo. Jau nuo vaikystės jis pardavinėdavo mezginius turguje.

Daug rimčiau užsiimti verslu jis pradėjo grįžęs iš karinės tarnybos. Tuo metu jam nebuvo nė 20 metų. Padirbęs taksistu ir pafilmavęs vestuves, V. Romanovas nusprendė pasinerti į mezgimo verslą.

„Aš ne tik taksistu. Buvau taksistu, sargu ir dar elektriku. Todėl, kad reikėjo ir butą, ir šeimą padaryt. Galvojau pinigai baigsis, reikia kažkur investuoti“, – prisiminė laidos herojus.

Sukaupęs pinigų už pardavinėjamus megztinius, jis pusvelčiui privatizavo kelias Lietuvos įmones, o iš jų ir uždirbo pirmuosius milijonus.

Tačiau ir prieš Ūkio banko žlugimą V. Romanovas jautėsi neturtingas. „Aš jaučiu, turėdamas, kaip čia rašo, milijardą, ubagas“, – kalbėjo jis ir pasiūlė palyginti lietuviškus turtus per Maskvos nekilnojamo turto prizmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)