V. Romanovo seseriai prabangus gyvenimas baigėsi nekaip. Praėjusią savaitę teismas areštavo jos turto už penkis milijonus litų.

Didžiausias Ūkio banko akcininkas V. Romanovas ne tik švaistėsi pinigais savo įmonėms, bet ir sau bei giminaičiams išsimokėdavo didžiules algas.

TV3 „Žinių“ duomenimis, dukterinėje Ūkio banko įmonėje „Ūkio banko lizingas“ V. Romanovas ir jo sesuo dirbo administracijos vadovo patarėjais ir tiek vienas tiek kitas per mėnesį gaudavo po 45 tūkst. litų. O per metus abiem išmokėta per milijoną.

Tiesa, duomenų, kad V. Romanovas ar jo sesuo būtų tikrai dirbę patarėjais – nėra. Dar tiek pat, apie milijoną litų V. Romanovas su seserimi išleido kelionėms po užsienio šalis. Jiems įmonės pinigais užmokėdavo už bilietus, viešbučius ir kitką. Bene egzotiškiausia V. Romanovo kelionė buvo į Braziliją.

Sutapimas ar ne, bet ten tuo metu vyko Pasaulio krepšinio veteranų čempionatas, kuriame dalyvavo ir V. Romanovas. Kalbama, kad Ūkio banko savininkas finansavo visos veteranų komandos kelionę ir už tai gavo galimybę pažaisti keletą minučių aikštėje už Lietuvos rinktinę. Pats V. Romanovas atsisakė komentuoti, kokias gaudavo algas.

„Klausykit, eikit jūs velniop“, – paklaustas, ar gaudavo didžiules algas – po 45 tūkst. litų – Ūkio banko lizinge, sakė Ūkio banko savininkas V. Romanovas.

TV3 „Žinių“ duomenimis, didžiules algas gaudavo ir kiti V. Romanovo draugai, pažįstami ar jų giminaičiai. Algos svyruodavo nuo 8 - 9 tūkstančių iki kelių dešimčių. Kiek buvo tokių giminaičių, kurie gaudavo didžiules algas, Lietuvos bankas neatskleidžia.

„Šitą informaciją galbūt galėčiau kažkada vėliau pakomunikuoti, dabar tų algų konkrečiai dydžių jums nepasakysiu, bet taip, yra tokių signalų, tokių faktų, bet šiuo metu nenorėčiau to komentuoti“, – sakė laikinasis Ūkio banko administratorius Adomas Audickas.

Be to, TV3 „Žinių“ duomenimis, su V. Romanovu susijusios įmonės pelnėsi iš Ūkio banko ir kitais būdais. Pavyzdžiui, už tūkstančio kvadratinių metrų patalpų nuomą sostinėje, Vilniaus gatvėje, Ūkio bankas mokėdavo po 300 litų už kvadratą, nors rinkos kaina buvo dešimteriopai mažesnė. Tad Ūkio bankas su V. Romanovu susijusioms įmonėms nepagrįstai permokėdavo milijonus litų.

Tačiau prabangus gyvenimas atsirūgo prabangiame name prestižiniame Kauno mikrorajone gyvenusiai V. Romanovo seseriai O. Gončaruk. Centrinės hipotekos duomenimis, alkoholinių gėrimų įmonė „Boslita ir Ko“ per antstolį kreipėsi į teismą, kad už skolas būtų areštuotas jos turtas.

Teismas vasario pradžioje areštavo V. Romanovo sesers prabangų namą ir žemę bei du butus sostinėje, Vilniaus gatvėje. Šis turtas įvertintas pustrečio milijono litų. Be to, areštuotos O. Gončaruk turėtos Ūkio banko investicinės grupės ir poilsio namų „Nidos pušynas“ turėtos akcijos. Jos įvertintos taip pat pustrečio milijono litų. Beje, tai ne pirmas su Ūkio banku susijęs turto areštas.

Pasirodo, dar prieš ketverius metus teismas areštavo Ūkio banko investicinei grupei priklausančius Vilniaus sporto rūmus. Be to, areštuota žemė apie sporto rūmus ir statiniai Molėtuose bei du butai Kauno centre, Kęstučio ir Daukanto gatvėse. V. Romanovui teko atsisveikinti ir su prabangiais žaisliukais, automobiliais – „Porsche Carrera“ ir „Porsche 911“. Šis turtas įvertinas pustrečio milijono dolerių.