Bendrovės „Baltijos stiklas“ ir „Boslita ir Ko“ kreipėsi į teismą ir šis areštavo V. Romanovo ir jo sesers Olgos Gončaruk „Ūkio banko investicinės grupės“ ir „Birač Europe“ bendrovių turto, kurio vertė – kone 55 mln. litų.

„Areštas atsakovams priklausančiam nekilnojamam ir kilnojamam turtui, o tokio turto nesant yra areštuojamos piniginės lėšos“, – sakė advokatas Ramūnas Audzevičius.

Teismas uždraudė V. Romanovui ir kitiems atsakovams perleisti turtą kitiems asmenims, jį įkeisti, tačiau paliko turtą saugoti ir juo naudotis. Bendrovėms „Ūkio banko investicinė grupė“ ir „Birač Europe“ leista mokėti algas darbuotojams, mokėti mokesčius valstybei ir socialinio draudimo įmokas.

V. Romanovas apie teismo sprendimą nelinkęs kalbėti.

„Nu ką daryt, dabar visi duos ant manęs. Aš nieko nežinau, kada sužinosiu, tada šnekėsiu“, – sakė V. Romanovas.

Kandidatuodamas į Seimą jis nurodė turintis 2 mln. litų vertės turto, 176 mln. litų vertės vertybinių popierių, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių, daugiau nei 2 mln. litų piniginių lėšų. Tiesa, nurodė, kad yra pasiskolinęs daugiau nei 238 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)