„Šių paskutinių skyrių atidarymas užbaigia paslaugų atnaujinimo maratoną buvusiems Ūkio banko klientams ir įprasmina svarbų Šiaulių banko plėtros etapą. Jaučiame atsakomybę ir esame pasirengę skirti visas jėgas aktyviam bendradarbiavimui su esamais ir naujais klientais, gerinti jų aptarnavimo kokybę, plėsti ryšius su verslu. Tai galime sėkmingai daryti, nes Šiaulių banko darbuotojai pademonstravo puikius savo profesinius ir organizacinius įgūdžius, sugebėję per nepilną savaitę visoje Lietuvoje atnaujinti paslaugų teikimą problemų patyrusio banko klientams“, – pranešime spaudai sako Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda.

Atidaręs visus planuotus buvusius Ūkio banko skyrius, Šiaulių bankas juose pradėjo aptarnauti ne tik privačius, bet ir verslo klientus. Be to, bankas informavo, kad nuo šiol finansinės paslaugos teikiamos ne tik rezidentams, bet ir nerezidentams, kurių dokumentai jau yra patikrinti, kaip to reikalauja Lietuvos Respublikoje galiojantys teisės aktai.

Veiklą atnaujinusiuose padaliniuose įmonių atstovai ir privatūs klientai gali vykdyti vietinius ir tarptautinius mokėjimus savo sąskaitose turimomis valiutomis (be valiutos keitimo operacijų), tvarkyti indėlių sąskaitas, grynaisiais pinigais sumokėti kredito įmokas į tas pačias anksčiau Ūkio banke atsidarytas sąskaitas, išsigryninti pinigų. Nustatytas grynųjų pinigų operacijoms taikomas 20 tūkst. litų dienos limitas kol kas išlieka ir verslui, ir gyventojams.

Internetinės bankininkystės sistemoje „Eta bankas“ verslo bei privatūs klientai savo lėšas litais ar užsienio valiuta gali pervesti į sąskaitas bet kuriame kitame banke (be valiutos konversijos), naudotis indėlių sąskaitomis. Internetu visi banko klientai gali sumokėti už komunalinius mokesčius ir atsiskaityti už kitas paslaugas. Pavedimams „Eta banke“ netaikomi limitai.

Norėdami sklandžiai tvarkyti savo finansus, buvę Ūkio banko klientai, gali pateikti prašymą Šiaulių bankui ir savo lėšų likučius iš Ūkio banko esančių sąskaitų pervesti į naujai atidarytas arba jau turimas sąskaitas Šiaulių banke – ši paslauga visiems klientams teikiama nemokamai.

Jeigu privatūs ar verslo klientai Ūkio banke naudojosi individualių seifų nuomos paslauga, ja ir toliau gali naudotis tuose skyriuose, kuriuos Šiaulių bankas atidarė. Dėl disponavimo savo turtu, kuris saugomas individualiuose seifuose, ir yra tuose skyriuose, kuriuose Šiaulių bankas neatnaujino bankinių paslaugų teikimo, klientai turėtų kreiptis į Ūkio banko laikinąjį administratorių.

Pasak A. Žiugždos, Šiaulių banko administracijos vadovo, pereinamuoju laikotarpiu, t.y. iki š.m. gegužės 5 d., buvusiems Ūkio banko klientams Šiaulių bankas taiko Ūkio banke galiojusius paslaugų įkainius. Vėliau įsigalios Šiaulių banko tipiniai paslaugų įkainiai.

Šiuo metu Šiaulių bankas turi 79 teritorinius padalinius visoje Lietuvoje. Buvę Ūkio banko klientai aptarnaujami 56 skyriuose, t.y. 24 naujuose Šiaulių banko padalinių tinklą papildžiusiuose, anksčiau Ūkio bankui priklausiusiuose skyriuose

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)