Opozicijos atstovai tikina nebuvę informuoti apie šios bendrovės sąsajas su Ūkio banku.

Nežinojo, ką svarsto

Vilniaus taryba po pateikimo pritarė siūlymui atleisti „Sporto klubų investicijas“ nuo NT mokesčio už 4 tūkst. kvadratinių metrų patalpas Vilniuje, Savanorių pr. 28. Dabar Ūkio banko kontroliuojamos įmonės prašymą nagrinėja tarybos komitetai. Tačiau opozicija teigia net nebuvusi informuota apie šios bendrovės sąsajas su Ūkio banku.

„Kad čia yra pagrindinis akcininkas Ūkio bankas – to medžiagoje nebuvo“, - DELFI teigė konservatorių frakcijos Vilniaus taryboje vadovas Valdas Benkunskas.

Politikas teigė skeptiškai vertinantis ne tik šį, bet ir kitus prašymus atleisti stambų verslą nuo NT mokesčio.

Registrų centro DELFI pateiktais duomenimis, Ūkio bankas yra vienintelis „Sporto klubų investicijų“ akcininkas.

Prašymą grindė „vilniečių lūkesčiais“

Du darbuotojus – direktorių ir buhalterį – teturinti Ūkio banko bendrovė disponuoja įspūdingos vertės turtu. DELFI žiniomis, vien patalpos, už kurias „Sporto klubų investicijos“ siekia nemokėti NT mokesčio, įvertintos 8,09 mln. Lt. Iš viso bendrovės ilgalaikis turtas vertas beveik 12,94 mln. Lt.

Savo prašyme atleisti nuo NT mokesčio „Sporto klubų investicijos“ skundėsi prasta finansine padėtimi ir rėmėsi vilniečių interesais – esą jos patalpose veikia „Impuls“ sporto klubas, kurio paslaugos, neatleidus bendrovės nuo NT mokesčio, neišvengiamai pabrangtų.

„Pažymime, kad sporto klubo operatorius siekia teikti šiuolaikinius, aukštus standartus atitinkančias sporto klubo paslaugas, užtikrinant aukštą paslaugų lygį už prieinamą kainą. UAB „Sporto klubų investicijos“ priklausantis sporto klubas išsiskiria tuo, kad nesiorientuoja tik į pasiturinčių žmonių segmentą, bet stengiasi teikti paslaugas vidutines pajamas turinčiam vartotojui, o tai atitinka vilniečių lūkesčius.

Tačiau dėl 2008 metų gale prasidėjusios ekonominės krizės ir sumažėjusių gyventojų pajamų sporto/sveikatingumo paslaugos tapo ne pirmo būtinumo preke ir sporto klubo apyvartos smuko dvigubai. Be to, pastaruoju metu ženkliai pabrangus energetiniams resursams, atsirado būtinybė didinti sporto klubų abonementų kainas. Dėl aukščiau išdėstytų aplinkybių sporto klubas dirba nerentabiliai ir iš esmės nuostolingai, todėl UAB „Sporto klubų investicijos“ neturi galimybės gauti sporto klubo vertę atitinkančio nuomos mokesčio iš operatoriaus“, - teigiama Ūkio banko bendrovės prašyme Vilniaus savivaldybei.

A.Žiugžda nevertina veiksmų, atliktų iki Ūkio banko kracho

Šiaulių banko administracijos direktorius Audrius Žiugžda DELFI nurodė, kad „Sporto klubų investicijos“ pateko į vadinamąją sveikąją Ūkio banko dalį, kurią perima Šiaulių bankas. Tačiau prašymo nubraukti 64,72 tūkst. Lt NT mokesčio A. Žiugžda nesiima vertinti.

„Sporto klubų investicijos“ yra viena iš tų įmonių, kurias mes įsigijome. Įmonės dirba ir iki sustabdymo, ir dabar. Kas vyko iki sustabdymo ar perėmimo – tikrai negaliu komentuoti“, - kalbėjo Šiaulių banko administracijos vadovas.

Ką Šiaulių bankas ketina daryti su beveik 13 mln. Lt įvertintu turtu disponuojančia įmone, A. Žiugžda nesiėmė prognozuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)