Ekspertų išankstiniu vertinimu, maždaug 100 tūkst. kvadratinių metrų ploto kilimo-tūpimo tako dangą galima atnaujinti už 5-10 mln. litų, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Pasak KAM Įsigijimų tarnybos viršininko Sigito Dzekunsko, šis, kaip ir kai kurie kiti Zoknių oro uosto infrastruktūros projektai, finansuojami NATO Saugumo investicijų programos NSJP (NATO Security Investment Programme) lėšomis ir Lietuva turės sumokėti tik pridėtinės vertės mokestį.

Vokai su konkurso dalyvių pasiūlymais bus atplėšiami gegužės 6 dieną. Tikimasi, jog jau šiemet bus išrinktas rangovas ir pagrindiniam Zoknių oro uosto kilimo-tūpimo takui rekonstruoti.

Į Šiauliuose esančio oro uosto, kuriame nuo praėjusio pavasario dislokuoti Baltijos šalių oro policijos funkcijas vykdantys keturi NATO šalių naikintuvai, infrastruktūrą Šiaurės Atlanto aljansas šiemet planuoja investuoti iš viso apie 20 mln. litų. Apie 5 mln. litų į oro uostą ketina investuoti Lietuvos kariškiai.

KAM jau yra pasirašiusi sutartį dėl kelio atkarpos oro uoste tiesimo su konkursą laimėjusia Kauno rajono bendrove "Kamesta". Šio užsakymo vertė - apie 0,4 mln. litų, dėl jo varžėsi 4 pretendentai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją