Manoma, kad grupė artimiausiomis savaitėmis paskelbs apie daugiau nei 4 tūkst. darbo vietų panaikinimą, rašo verslo leidinys „The Wall Street Journal“.

Žiniasklaidos priemonės pranešime teigiama, kad gamyklos darbuotojų atleidimai nepalies.

„Bloomberg“ teigė, kad gali būti paveikta net 8 tūkst. darbo vietų.

„Ford“ atstovas spaudai, paklaustas naujienų agentūros AFP, nepanoro komentuoti „spekuliacijų“.

Tačiau grupė ketvirtadienį suplanavo konferencinį pokalbį, kad praneštų apie savo planus pereiti prie elektrinių transporto priemonių.

„Pagrindiniai „Ford“ vadovai pateiks išsamią informaciją apie tai, kaip įmonė kuria savo pramoninę sistemą, kad pasaulinė gamybos apimtis siektų 600 tūkst. elektromobilių, o iki 2026 metų išaugtų iki daugiau nei 2 mln. vienetų“, – teigė bendrovė savo pranešime.

„Kaip jau daug kartų sakėme, siekdami įgyvendinti transformaciją „Ford+“ ir vadovauti naujai įdomiai ir trikdančiajai elektrinių ir susietųjų transporto priemonių erai, pertvarkome savo darbą ir modernizuojame organizaciją visuose automobilių verslo padaliniuose ir visoje įmonėje “, – teigė gamintojos atstovas spaudai.

Kovo mėnesį „Ford“ paskelbė apie naujos įmonės „Ford Model e“ sukūrimą.

Tuo metu ji teigė norinti iki 2026 metų kasmet pagaminti po 2 mln. elektromobilių – trečdalį pasaulinės produkcijos – ir planavo šiam tikslui skirti 50 mlrd. JAV dolerių.

Bendrovės vadovai taip pat teigė norintys sumažinti išlaidas tradicinėms transporto priemonėms iki 3 mlrd. JAV dolerių per metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją