Paskelbus šią žinią, GM tapo paskutine bendrove iš vadinamojo „didžiojo trejeto“ gamintojų, susitarusių su profsąjunga „United Automobile Workers“ (UAW). Be GM „didžiajam trejetui“ dar priklauso kompanijos „Stellantis“ ir „Ford“.

UAW streiką pradėjo rugsėjo 15 dieną. Ši iniciatyva tapo pirmuoju bendru GM, „Ford“ ir „Stellantis“ darbuotojų streiku. Juo bandoma išsireikalauti didesnių atlyginimų ir kitų personalui palankių pokyčių, ypač susijusių su perėjimu prie elektromobilių gamybos.

Pasak stoties CNBC, derybos su GM buvo rengiamos sekmadienio vakarą ir ankstų pirmadienio rytą.

Tuo metu agentūra „Bloomberg“, remdamasi šaltiniais, skelbė, kad naujasis susitarimas yra panašus į sudarytus su „Ford“ ir „Stellantis“ ir, be kita ko, apima valandinio darbo užmokesčio padidinimą 25 proc. bei permainas, susijusias su pragyvenimo išlaidomis.

Naujienų agentūrai AFP susisiekus su GM, kompanija atsisakė komentuoti, o UAW atstovų iš karto pasiekti nepavyko.

Vienu metu į UAW streiką buvo įsitraukę daugiau kaip 45 000 žmonių, dirbančių „didžiojo trejeto“ įmonėse. UAW Jungtinėse Valstijose iš viso vienija apie 146 000 automobilių pramonės darbuotojų.

Rugsėjį prie streiko dalyvių buvo prisijungęs JAV lyderis Joe Bidenas. Jis tapo pirmuoju pareigas einančiu JAV prezidentu, sudalyvavusiu kokiame nors streike.

Preliminariuose susitarimuose minimi atlyginimų prieaugiai yra mažesni, lyginant su 40 proc. padidinimu, kurio užsimojo siekti UAW vadovas Shawnas Fainas, kai jo vadovaujama profsąjunga inicijavo streiką. Nepaisant to, pavyzdžiui, „Ford“ iš pradžių siūlė kelti atlyginimus tik 9 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją