Laikinai Civilinės aviacijos administracijos vadovo pareigas einantis Joris Gintilas teigė, kad yra pateiktas pasiūlymas nuo 2016 m. įvesti „saugos įmoką“.

„Tai būtų tikslinė įmoka, kuri būtų skirta tikslinei paslaugai – aviacijos saugos ir saugumo užtikrinimui Lietuvoje“, - teigė jis.

Mokestis pagal pasiūlymą turėtų siekti 2 eurus (6,9 Lt) ir būti įtrauktas į perkamą iš Lietuvos lėktuvo bilietą. Skaičiuojama, kad pagal dabartinius keleivių srautus Lietuvos oro uostose, 2016 m. Civilinės aviacijos administracija galėtų surinkti apie 11 mln. Lt pajamų.

Šiais metais iš valstybės biudžeto administracijai buvo skirta apie 1,5 mln. Lt. Kitas pajamas įstaiga gauna iš VĮ „Oro navigacija“ ir Lietuvos oro uostų.

J. Gintilas siūlo nemaišyti naujai planuojamos įmokos su pačių oro uostų nustatomu „išskridimo mokesčiu“, kuris mokamas už terminalo infrastruktūrą ir lieka oro uostui.

„Kuo daugiau žmogus skraido, tuo jis turėtų būti labiau suinteresuotas skrydžio sauga, todėl turi ir prisidėti prie jos išlaikymo“, - kalbėjo pašnekovas.

J. Gintilas tikino, kad jei toks mokestis būtų patvirtintas, būtų atsisakyta finansavimo iš biudžeto.

„Nes dabar prie administracijos išlaikymo prisideda ir tie žmonės, kurie visai neskraido ir neskraidys. Tai tokiu atveju finansavimas būtų tik iš tų žmonių, kurie skraido“, - komentavo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)