Teigiama, kad įgulos nariaims buvo neleista su niekuo bendrauti, jie buvo išvežti apklausai.

KlasJet“ yra užsakomuosius skrydžius vykdanti bendrovė, kuri šiuo metu skraidina Belgijos futbolo rinktinę. Bendrovės atstovės R. Domkutės teigimu, sulaikymo metu būta pažeidimų, „apribotos pagrindinės žmogaus teisės prašyti teisinės pagalbos ir duoti parodymus gimtąja kalba“.

Anot jos, Belgijos pareigūnai paaškinimų kol kas nepateikė. Atstovė taip pat neatmetė galimybės, kad sulaikymas susijęs su tuo, kad bendrovė laimėjo konkursą skraidinti Belgijos futbolo rinktinę.

Belgijos spaudoje pasirodė pranešimų, kad konkursas galėjo būti nesąžiningas dėl gerokai mažesnių darbuotojams mokamų atlyginimų, nei to reikalauja Belgijos teisės aktai.

Atstovė teigė, kad „šiuos veiksmus galėjo lemti spaudimas iš „Brussels Airlines“, kurios neteko pelningo kontrakto skraidinant Belgijos nacionalinę futbolo komandą. „Brussels Airlines“ daugybę metų skraidino komandą į varžybas ekonominės klasės lėktuvais. Nieko keisto, kad pasaulinio garso futbolininkai nusprendė pakeisti skraidintoją į patyrusią, į VIP paslaugas orientuotą kompaniją – „KlasJet“. Vos tik pasirašiusi kontraktą „KlasJet“ ir futbolo komanda sulaukė didžiulio spaudimo iš įvairių Belgijos institucijų“, – savo paskyroje teigė R. Domkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)