Susisiekimo ministerijos iniciatyva, kurią Ministrų Kabinetui pristatė susisiekimo ministras Marius Skuodis, siūloma, kad visos pirmą kartą registruojamos sausumos ir vandens kelių viešojo transporto priemonės privalėtų būti pritaikytos neįgaliesiems ir kitiems riboto judumo asmenims.

Pasak M. Skuodžio, įvairios institucijos ir savivaldybės perka skirtingas transporto priemones, o vieningų standartų, kad tos transporto priemonės būtų pritaikytos neįgaliesiems ar riboto judumo asmenims – nėra.

„Skaičiai rodo, kad tik 35 proc. transporto priemonių šiandien yra pritaikytos. O kas yra liūdniausia, kad 34 savivaldybėse nėra nė vienos transporto priemonės, kuri būtų pritaikyta“, – Ministrų Kabineto kolegoms pristatė ministras.

Kaip nurodo ministerija, projektu siekiama užtikrinti neįgaliųjų ir kitų riboto judumo asmenų visavertį judumą ir galimybę naudotis jiems pritaikytomis viešojo transporto priemonėmis.

„Turėsime aiškius ir konkrečius reikalavimus viešojo transporto priemonėms, ko dabar nėra“, – sakė ministras.

„Turėsime realų pokytį, kas, man atrodo, yra svarbiausias dalykas“, – pridūrė M. Skuodis.

Jo teigimu, daug lėšų ketinama skirti atnaujinti Lietuvos viešojo transporto parką, gavus finansavimą iš Europos Sąjungos atsigavimo ir gaivinimo fondo, per visą šalį būtų galima įsigyti apie 1 tūkst. naujų, ekologiškų autobusų, jau pritaikytų neįgaliesiems.

Projektas Seimui bus teikiamas dar šioje sesijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją