Volkswagen“ ir jos bendros įmonės su Kinijos partnerėms FAW ir SAIC nuo ateinančių metų kovo pradėti atšaukti iš rinkos 4,86 mln. automobilių su potencialiai brokuotomis „Takata“ gamybos saugos pagalvėmis, panešė Kinijos vartotojų teisių priežiūros tarnyba.

Apie tai pranešta praėjus vos dešimčiai dienų po to, kai paskelbta, kad „Volkswagen“ su vietos partnerėmis Kinijoje sutiko iš rinkos atšaukti 1,82 mln. automobilių dėl degalų siurblio defekto.

Kovą „Volkswagen“ Kinijoje atšaukė beveik 680 tūkst. „Audi“ automobilių dėl brokuoto aušinimo skysčio siurblio, dėl ko variklis gali užsidegti. O dar 572 tūkst. automobilių atšaukta dėl problemų su tekančiu panoraminiu stoglangiu.

Dėl oro pagalvių bus atšaukti 2055-2017 metų gamybos automobiliai, pranešė Kinijos generalinė kokybės priežiūros, inspektavimo ir karantino administracija.

Verta paminėti, kad iš bendro atšaukiamų automobilių skaičiaus daugiau nei 4,7 mln. buvo pagaminti Kinijos gamyklose, o 103 573 buvo importuoti.

Kaip žinoma, dėl daugelio automobilių gamintojų naudojamų „Takata“ gamybos oro pagalbių broko visame pasaulyje teko atšaukti apie 100 mln. automobilių. Šis defektas siejamas su šešiolikos žmonių mirtimi.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)