Pagrindinės Vokietijos oro linijos „Lufthansa“ – didžiausia Europoje oro transporto grupė – teigia, kad naujoji lėktuvų flotilė padės sumažinti įmonės išlaidas.

„Naujoji bendrovė „City Airlines“ savo veiklą pradės 2024 metų vasarą, kai praėjusių metų birželį buvo patvirtintas jos steigimas“, – trečiadienį pranešime spaudai teigė Vokietijos grupė.

Regioninis oro vežėjas skraidys iš Miuncheno bei Frankfurto oro uostų, iš kurių kyla daugelis „Lufthansa“ tolimųjų skrydžių lėktuvų.

Kada naujoji „Lufthansa“ oro linijų bendrovė pradės savo veiklą?


Naujoji „Lufthansa“ dukterinė įmonė savo veiklą pradės 2024 metų liepos mėnesį. Ji leis bendrovei „Europoje sustiprinti savo konkurencingumą trumpųjų skrydžių srityje“, pažymėjo Vokietijos oro vežėja.

Šiuo metu šį segmentą iš esmės valdo kita „Lufthansa“ dukterinė įmonė „Lufthansa CityLine“, kurios sąnaudų struktūra vadovybei jau seniai atrodo per brangi. Anot pranešimo spaudai, abi dukterinės įmonės „toliau vykdys veiklą tuo pačiu metu“.

„Lufthansa“ sulaukia kritikos dėl įdarbinimo strategijos


Grupė pranešė, kad nuo lapkričio mėnesio pradės pilotų ir keleivių salono darbuotojų atranką, kurios metu pirmenybė bus teikiama patirties jau turintiems kandidatams, ir ragina į naujas darbo vietas pretenduoti „Lufthansa CityLine“ komandų darbuotojus. Vokietijos spaudos teigimu, šia galimybe gali pasinaudoti ir „Germanwings“ grupės 2020 metais užsidariusio pigių skrydžių padalinio darbuotojai.

Tačiau profesinės sąjungos smerkia tokią strategiją kaip teisinę gudrybę. Jų teigimu, šis žingsnis leis „Lufthansa“ sumažinti išlaidas, įdarbinant jau esamus grupės darbuotojus pagal naujas, socialiai mažiau palankias darbo sutartis. Rugpjūčio mėnesį įtakinga profsąjunga VC pasmerkė „oro linijų bendroves, kurios nuolat kuria naujas dukterines įmones, kad apeitų ar sumažintų kainodaros sąlygas“.

Šią vasarą ši organizacija pasiekė, kad daugiau kaip 17 proc. būtų padidintas „Lufthansa“ pilotų darbo užmokestis. Tai įvyko po kelis mėnesius trukusios priešpriešos su vadovybe ir pakartotinių streikų.

Trečiadienį „Lufthansa“ patikino, kad yra pasirengusi su naujais darbuotojais derėtis dėl kontrakto sąlygų, kurios bus „konkurencingos“.

„Su „City Airlines“ trokštame sukurti perspektyvas ateinantiems dešimtmečiams ir užtikrinti Vokietijoje tvarias darbo vietas“, – sakė „City Airlines“ generalinis direktorius Jensas Fehlingeris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją