Pirmajame statybų etape bus pastatyta daugiau nei 16,3 tūkst. kv. m sandėliavimo ir 2,2 tūkst. kv. m administracinių patalpų. Antrajame etape, 2011 metais, sandėliavimo plotą ketinama papildyti 10 tūkst. kvadratinių metrų.

„Vingės logistikos grupės“ komercijos direktoriaus Baltarusijoje Arūno Untano teigimu, bendrovės plėtrą į kaimyninę šalį lėmė patirtis Lietuvoje bei sandėliavimo patalpų ir kokybiškų logistikos paslaugų trūkumas Baltarusijoje.

„Baltarusijos rinkoje dominuoja maži ir konkretiems nuomininkams pastatyti sandėliai. Naujajame logistikos centre bus siūlomas visas šiuolaikinių logistikos paslaugų kompleksas: tarpininkavimas muitinėje, prekių sandėliavimas ir skirstymas, krovos darbai, transporto ekspedicinės ir 3PL paslaugos “ - sakė A. Untanas.

Pasak jo, pagal krovinių gabenimo vilkikais apimtis Europoje pirmaujančioje Baltarusijoje jaučiamas modernių sandėliavimo patalpų stygius. Naujajame transporto logistikos centre bus diegiamos modernios kompiuterinės sandėlių valdymo sistemos ir šiuolaikinė sandėliavimo įranga.

„Vingės logistikos grupės“ Baltarusijos projektui įkurtos įmonės „Belvingeslogistik“ vienas iš akcininkų ir generalinis rangovas šiame projekte yra jau 10 metų Baltarusijos rinkoje dirbanti UAB „Alvora“, kuri yra pastačiusi kompanijos “Morozprodukt“ produkcijos sandėlius, „Santa-Bremor“ žuvies perdirbimo kompleksą ir šiuo metu vykdo didžiausio, 180 tūkst.kv.m prekybos ir lasvalaikio centro „Lido“ statybą Baltarusijos sostinėje.

„Vingės logistikos grupė" Lietuvoje valdo tris logistikos centrus Vilniuje ir Klaipėdoje, kurių bendras plotas – 62 tūkst. kvadratinių metrų. Šiuo metu grupėje dirba daugiau kaip 200 profesionalių darbuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją