Tačiau vilniečiai bei miesto svečiai neturėtų baimintis, jog, įlipus į autobusą, vėl teks ieškoti smulkių bilietui įsigyti. Visuose autobusuose galios elektroninis bilietas, už važiavimą bus galima atsiskaityti Vilniečio kortele. Neturintis Vilniečio kortelės, keleivis bilietą galės įsigyti iš vairuotojo.

Bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ skelbtą konkursą vežti keleivius 40-uoju maršrutu standartinio ilgio autobusais laimėjo Visagine įsikūrusi bendrovė „Meteorit turas“. Visaginiečiai jau pateikė trylika „Mercedes-Benz 405“ autobusų. Dešimt iš jų kasdien išvažiuos į miesto maršrutus.

„Visuose autobusuose jau sumontavome elektroninio bilieto įrangą, apmokėme vairuotojus ja naudotis. Tikiuosi, jog keleiviai nepajus skirtumo, kurio vežėjo autobusais važiuoti“, - sako bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Gintaras Nakutis.

Autobusų salone – ir visa keleiviams reikalinga informacija: Keleivių ir bagažo vežimo taisyklės, instrukcija, kaip naudotis elektroniniu bilietu ir pan.

Sutartis vežti keleivius 40-uoju maršrutu su „Meteorit turu“ pasirašyta šešiems mėnesiams. Šis terminas galės būti pratęstas dar vieną kartą, tačiau ne ilgesniam nei šešių mėnesių laikotarpiui.

Priminsime, jog privatūs mikroautobusai į tris miesto maršrutus išvažiavo lapkričio 7-ąją. Bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ jau sulaukė pasiūlymo vežti keleivius mikroautobusais 13, 58, 61 ir 82-uoju maršrutais. Planuojama, jog sutartis su privačiu vežėju bus pasirašyta artimiausiu metu.