Naujasis troleibusas gali vežti daugiau kaip 100 keleivių. Salone yra 29 sėdimos vietos, įrengtos specialios vietos neįgaliesiems ir tėvams su vaikais. Troleibusas žemagrindis, tad gali važiuoti neįgalūs keleiviai ir mamos su mažais vaikais.

„Vilniaus troleibusai” teigia, kad troleibuse įrengta elektroninė valdymo sistema ir kintamos srovės variklis, todėl troleibusas ekonomiškesnis, nes sunaudoja mažiau elektros energijos. Esą eksplotuojant jį galima sutaupyti iki 30 proc. elektros energijos.

Transporto priemonėje įrengtas autonominis energijos šaltinis: jei srovės imtuvai nukrinta, jis gali nuvažiuoti iki 5 km.

Anot „Vilniaus troleibusų”, norint, kad viešasis transportas būtų patogesnis, reikėtų atnaujinti daugiau nei 50 proc. turimų troleibusų. Šiandien 86 proc. troleibusų vežioja keleivius daugiau kaip 10 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją