„Tai akmuo – kokį gavom tokį suklojom. Negaliu pasakyt, kad jis nekokybiškas. Buvo laboratorija, mėginiai padaryti, kad jis geras akmuo. O kodėl jis išbyrėjo negaliu pasakyti“, - sako Gytis Žemaitis, „Gatvių statybos“ statybų vadovas.

Kokias medžiagas buvę pavaldiniai nupirko svarbiausių miesto objektų rekonstrukcijai aiškinasi ir Vilniaus meras. Savivaldybė tikrina visus objektus kuriems dar nesibaigęs garantinis laikotarpis ir kuriuos dar galima sulopyt ne miesto lėšomis. Vienas jų - Rotušės aikštė.

„Atliekam tyrimą kaip ir dėl Gedimino prospekto bazalto trinkelių išsiaiškinom, lygiai taip pat išsiaiškinsim ir dėl šitos dalies. Tikiuosi, kad nebuvo piktnaudžiavimo, gal buvo neapsižiūrėjimas nekompetencija, gal dar kažkas. Bet kuriuo atveju įmonė kuri iki šiol turi garantinį laiką, turės ištaisyti visus trūkumus savo sąskaitą“, - teigia Artūras Zuokas, Vilniaus meras.

Kelerius metus kentę pirmąją rekonstrukciją aikštėje dirbantys verslininkai šiurpsta klausydami apie dar vieną aikštės remontą.

„Mes gyvenom trejus metus kaip ištisinėj statyboj ir dulkėse. Ar gali sėdėti tuo metu žmogus lauke, gerti kavą, ar aplamai nori per balas molį, žvyrą eiti į restoraną. Kam teptis kojas jei galima nueiti kitur?“, - sako verslininkė Irena Marozienė.

Savivaldybė renovacijai naudotų medžiagų ekspertizės rezultatus įslaptino – medžiagas tyrę ekspertai, neturi teisės apie tai kalbėti.

20 mln. Lt kainavusi Rotušės aikštė ne vienintelė, kurią praėjus vos keletui metų tenka tvarkyti iš naujo. Vilniaus Gedimino prospektas kainavo 100 mln. Lt, tačiau tik trečdalis jo sutvarkyta kokybiškai, o beveik pusę jo teks grįsti iš naujo.

Įtarimai dėl broko krinta ant buvusio vicemero Stanislovo Šriūbėno. Jo vadovauta savivaldybės įmonė buvo atsakinga už techninę renovacijos priežiūrą. Prokurorams kilo įtarimų, kad jos dėka S. Šriūbėnas pasistatė namą.

„Buvo tiriama ar nebuvo jam pastatytas namas statybos bendrovių kurios dalyvaudavo viešuosiuose pirkimuose. Buvo nustatyta kad namą statėsi, medžiagas pirko ir visas sutartis turėjo žentas“, - teigia prokuroras Giedrius Danėlius.

Renovacijos metu S. Šriūbėnas tapo milijonieriumi. Vos per metus jo grynųjų pinigų santaupos padidėjo beveik 700tūkstančiais, nors tuo metu jo alga ant popieriaus tesiekė 7is tūkstančius litų.

Aplinkos ministras viceministro S. Šriūbėno teisti neskuba.

„Jei tas kas rašoma yra tiesa ir bus patvirtinta ikiteisminio tyrimo metu bus perduota teismui ir taip toliau... Aš nelinkęs žmogaus apkaltinti vien todėl, kad kažkas parašė iš nežinau kiek patikimų šaltinių. Klausimas ar paskleidė patikimą informaciją pagal tai žmogus neteisiamas“, - sako aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Su ligoninėje atsidūrusiu S. Šriūbėnu susiekti nepavyko.