Anksčiau sostinės taryboje buvo kilęs triukšmas dėl šių įrenginių kainos. Meras Artūras Zuokas ir daugelis kitų politikų stebėjosi, kad bendrovės automatų kaina ūgtelėjo apie 1,5 mln. litų.

„Susisiekimo paslaugų“ vadovas Gintas Bliuvas tarybos posėdžio metu teigė negalįs pasakyti tikslios įrenginių kainos. Esą ji paaiškės tik vykdant viešojo pirkimo procedūrą.

„Preliminariai manome, kad mūsų pasiūlymus atitinkančius automatus gali pasiūlyti 4-5 Europos firmos“, - pridūrė G. Bliuvas.

Meras Artūras Zuokas pasiūlė įpareigoti „Susisiekimo paslaugas“ prieš skelbiant pirkimą su savivaldybės tarybos komitetais bei savivaldybės administracija papildomai suderinti pirkimo sąlygas. Pasak jo, miesto tarnybos gauna dešimtis nusiskundimų iš vilniečių, kurie baudžiami už tai, kad nesusimokėjo už stovėjimą, nors senieji automatai yra paprasčiausiai nusidėvėję ir sugedę.

Už naujų automatų pirkimo palaiminimą balsavo 20 tarybos narių, prieš – 10, susilaikė dar 10. „Susisiekimo paslaugos“ papildomą informaciją savivaldybės tarybos komitetams įpareigota pateikti per 10 dienų.

Skaičiuojama, kad nauji automatai „Susisiekimo paslaugoms“ atsipirktų per pustrečių metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją