Kaip DELFI sakė oro uosto Komunikacijos vadovė Sandra Šiaulienė, bendrovės „Small planet Airlines“ (buvusi „flyLAL Charters“) lėktuvo pilotams įtarimą sukėlė važiuoklės būklė.

„Lėktuvo įgulai kilo įtarimas dėl važiuoklės techninės būklės. Įsitikinus, kad važiuoklė išsiskleidė, orlaivis leidosi, o, įgulos prašymu, nuo kilimo tūpimo tako orlaivis buvo nuvilktas į stovėjimo aikštelę“, – komentavo ji.

Lėktuvas sėkmingai nusileido, niekas nenukentėjo, tačiau laikantis visų saugumo reikalavimų, į oro uostą buvo iškviestos gelbėjimo tarnybos.

„Pagal privalomas saugumo procedūras, kai orlaivis tupia su nedideliu gedimu, yra iškviečiamos papildomos gelbėjimo pajėgos: gaisrinės ir greitosios medicinos pagalbos ekipažai. Šių procedūrų TVOU buvo laikomasi ir šiandieninės situacijos metu“, - sakė S. Šiaulienė.

16 val. visos tarnybos atšauktos.

Lėktuvu skrido 153 keleiviai: 135 suaugę, 18 vaikų ir du kūdikiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)