Kaip nurodo Vilniaus savivaldybė, elektroninių bilietų ir e.pinigų likutis Vilniečio kortelėse nuo sausio 1 dienos į eurus bus konvertuojamas pirmą kartą kortele palietus geltonąjį komposterį.

"Šis konvertavimas pirmą kartą kortele palietus komposterį užtruks vos kelias sekundes. Taip pat vilniečiai, kurie naudojasi programėle m.Ticket, turėtų atsinaujinti programėlės versiją, pritaikytą eurams. Konvertavimas įvyks automatiškai", - sakė Tarybos narė, "Smart Vilnius" projekto vadovė Indrė Jakaitytė.

Išmaniųjų telefonų programėlė m.Ticket, tapo patogi alternatyva Vilniečio kortelei. Ja jau naudojasi per 40 tūkstančių sostinės gyventojų.

Be to, nuo sausio 1 d. keičiamas stotelės Konstitucijos prospektas pavadinimas į Nacionalinė dailės galerija. Naujasis stotelės pavadinimas sietinas su šalia esančia Nacionaline dailės galerija. Taip pat nuo naujų metų perkeliama Ozo žiedas įlaipinimo stotelė, kurioje stoja 26 ir 87 maršrutų autobusai. Numatomi pakeitimai ir 87 Šeškinė–Bendorėliai–Riešė–Molėtų pl.–Didlaukio–Ozo g. autobusų  maršruto trasoje. Keleivių patogumui autobusai papildomai sustos stotelėje Šeškinės poliklinika (maršruto kryptis link Bendorėlių). Atsižvelgus į pakeitimus atitinkamai bus keičiami 26 ir 87 autobusų eismo tvarkaraščiai, o 87 maršruto autobusai važiuos dažniau.

Vilniečio kortelių parduota 580 tūkstančių ir beveik pusę jų sostinės gyventojai aktyviai naudoja viešajame transporte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)