Kaip rašoma savivaldybės pranešime spaudai, užsiregistravus sistemoje, skiltyje „Kortelių valdymas“ galima įtraukti daugiau negu vieną Vilniečio kortelę, o jas papildyti galima visas vienu metu – tiesiog prie kiekvienos iš kortelių reikia pasirinkti kokiais bilietais norima papildyti nurodytas korteles. Taip vienas vartotojas patogiai gali naudotis keliomis kortelėmis. Ši funkcija turėtų būti ypač naudinga bilietus mažiesiems perkantiems tėvams.

Naudotojų patogumui, Vilniečio korteles sistemoje galima ir pervadinti, pvz. pavadinti kortelę „Vaiko“ vardu, taip lengviau galima surasti norimą kortelę ir nebūtina įsiminti visų turimų Vilniečio kortelių numerių. Tai pravers ir įmonėms, kurios disponuoja daugiau negu viena Vilniečio kortele, o jų papildymų dažnai rūpinasi vienas asmuo.


Be to, sistemos naudotojai gali patogiai nuolat stebėti aktyvintus ir galiojančius bilietus, lėšų likučius. Tai lengvai galima atlikti pasirinkus norimą kortelę, jei užregistruota daugiau negu viena Vilniečio kortelė, menių skiltyje „Paslaugos kortelėje“.

Papildžius kortelę norimais bilietais, informacija apie internetu įsigytą bilietą į geltonuosius komposterius transporto priemonėse perduodama per 15 minučių. Taigi jau po mažiau negu penkiolika minučių galima bus ir laisvai naudotis internetu įsigytais e. bilietais. 

Pasak pranešimo, į registracijos metu nurodytą elektroninio pašto dėžutę taip pat vartotojai gaus ir informaciją apie įvykdytą papildymą, kurioje bus nurodytas mokėjimo laikas, išleista pinigų suma, o, prisijungus prie sistemos, bus galima susipažinti ir su šios transakcijos detalesne sąskaita.

Jeigu sistemos vartotojai praras Vilniečio korteles ir norės jas užblokuoti, tai bus taip pat galima atlikti minėtame interneto portale.

Vilniaus miesto savivaldybė atkreipia dėmesį, kad, papildžius kortelę pasirinktais bilietais, sistemoje matysite, kad Jūsų bilietai „Laukia įrašymo“. Ši informacija pasikeis tik tuomet, kai Vilniečio kortele bus pasinaudota viešajame transporte ja pridėjus prie geltonojo komposterio.

Kortelės naudotojai, nenorintys pasipildyti kortelės, bet tik pasitikrinti turimų bilietų skaičių, lėšų likutį, tai gali atlikti net nesiregistruodami sistemoje. Tiesiog, atsidarius portalo nuorodą ir įvedus norimos kortelės numerį, iš karto bus pateikta informacija, kiek laiko galioja aktyvintas bilietas, koks turimų bilietų likutis ir kt.

Išsamesnę informaciją apie naudojimąsi Vilniečio kortele galite rasti e. parduotuvės skiltyje „Dažnai užduodami klausimai“.

Šiuo metu išplatinta beveik 278 tūkst. Vilniečio kortelių.


DELFI primena, kad Vilniečio kortelė galioja nuo praėjusių metų rugpjūčio, tačiau tik dabar atsirado galimybė ją pildyti internetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)