Vilniaus meras Remigijus Šimašius tiksi, kad jų pirkimo konkursas bus paskelbtas netrukus, o užbaigus visas procedūras, autobusai Vilnių pasieks per metus.

Buvęs sostinės meras, opozicinų Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderis Artūras Zuokas tarybos posėdyje kritikavo sprendimą, sakydamas, kad Vilnius turėtų atsisakyti dyzeliniu kuru varomo transporto - tokius tikslus iki 2025-ųjų, anot jo, yra išsikėlusios kitos Europos sostinės.

Jis taip pat ragino skirti dėmesio savavaldėms transporto priemonėms, kaip tai daroma, pavyzdžiui, Šveicarijoje.

„Tokiam sprendimui pritarti negalime, nes tai - praeities sprendimas“, - teigė A. Zuokas.

Jam pritarė partijos kolega Žilvinas Šilgalis - jis sako neabejojantis pirkimo neskaidrumu ir yra įsitikinęs, kad „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) valdybos pirmininkas, buvęs tarybos narys Arūnas Šikšta iš pareigų atsistatydins, vos įvykus konkursui.

„Jo (A. Šikštos - BNS) tikslas - bet kokiu atveju prastumti šį konkursą. Ir paminėsite mano žodžius - kai jis tai padarys, jis atsistatydins. (...) Kolegos, aš suprantu, kad norisi kažką daryti, bet reikia daryti teisingai“, - replikavo Ž. Šilgalis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovas Arturas Liudkovskis priekaištavo, kad VVT per kelias savaites taip ir neparengė prašyto alternatyvaus pasiūlymo skelti pirkimą į dvi dalis: transporto priemonių pirkimo ir lizingo paslaugų.

Miestas nori įsigyti 100 dviejų ašių ir 50 trijų ašių autobusų, kurie atitinka ekologijos standartus, juos numatoma išpirkti per 8 metus. Taryba dar sausį palaimino pirkimą - šiuo metu potencialūs tiekėjai gali susipažinti su konkurso sąlygomis.

Opozicija ir konservatoriai kritiškai vertina situaciją, kai VVT valdyba dar pernai liepą nutarė 150 autobusų įsigyti veiklos nuomos būdu. Tuomet tarybai nurodyta, kad autobusų nuoma aštuoneriems metams be teisės juos įsigyti kainuotų 55 mln. eurų. Kilus diskusijoms dėl skaidrumo, pernai lapkričio 16-ąją valdyba nutarė pakeisti sprendimą bei autobusus įsigyti jau išperkamosios nuomos būdu, o suma sumažėjo iki 40,5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)